szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színház felújítja Vers Csak Neked nevű akcióját.

Az Örkény Színház nézőtere egy ideje ismét zárva van, de mivel jönnek az ünnepek, szeretnének mégis személyesen adni valamit a nézőiknek: felújítják tavaszi, Vers Csak Neked nevű akciójukat.

A színház közleményében azt kéri, gondoljunk azokra, akik egyedül vannak ilyenkor, a járvány miatt nem mozdulhatnak ki, és valóban örülnének annak, ha a társulat egy tagja felhívná őket egy-egy kedves költőjük versével.

A színház honlapján bárki jelentkezhet: ki kell választania egy költőt, akitől verset szeretne hallani, meg kell hagynia a nevét, a telefonszámát és az időpontot, amikor tudják fogadni a hívást. Amikor csörög a telefon, az egyik színész beköszön, majd elmondja a választott költő egyik versét. A kéréseket az Örkény Színház a beérkezések sorrendjében teljesíti.

Az akció december 6-tól január 6-ig tart, addig a társulat tagjai mintegy ezer magányos, vagy csak élő szóra vágyó embert érnek majd el. A megjelölt költő életművéből a társulat tagjai választanak verset. Az online jelentkezés kezdete: december 3. 18:00 óra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Merkel: A brit vírusváltozat súlyos veszélyt jelent

Merkel: A brit vírusváltozat súlyos veszélyt jelent

Eltiltotta a tanítástól örökre a bíróság a szexuális zaklatással vádolt tanárt

Eltiltotta a tanítástól örökre a bíróság a szexuális zaklatással vádolt tanárt

Szolid csinosítást kapott az új 4-es BMW sportkupé

Szolid csinosítást kapott az új 4-es BMW sportkupé