szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi nyári slágerére készített saját fesztiválos videójukkal jelentették be a szervezők a hírt, hogy május 13. és 17. között újra élőben várja vendégeit a győri Öt Templom Fesztivál.

2020 tavaszán az Öt Templom fesztivál elsőként helyezte át programjait az online térbe, most azonban, hogy a járványhelyzet lehetővé teszi, elsőként nyitja meg a koncertermek, vagyis a győr-újvárosi templomok ajtajait és vár mindenkit egy igazi, élő közönséget és fellépőket összehozó fesztiválra.

A 2020-as online fesztivál zenekarai mindannyian elfogadták a 2021-es meghívást, ami szinte mindannyiuknak hosszú idő óta az első nézők előtt zajló fellépése lesz.

Barabás Lőrinc Live Act formációja a nyitó napon a katolikus templomban, másnap Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák az evangélikus Öregtemplomban, szombaton a Budapest Bár Mező Misivel a zsinagógában, míg Lőrinszky Attila a görögkatolikus templomban lép közönség újra elé. A vasárnap délelőtt az egyházi szertartásoké, de este újra a koncerteké a főszerep, a katolikus templomban a Szent Efrém Férfikar, a zsinagógában Roby Lakatos és ifj. Cséki Kálmán közreműködésével. Hétfőn a fesztivált, Mucsi Zoltán közreműködésével a 30y:Resti koncertszínházi előadása zárja.

Magyarország első fesztiváljának közönsége bárki lehet, aki a jelenlegi szabályoknak megfelelően védettségi igazolvánnyal rendelkezik és előre váltott jegyet ezen a honlapon vagy a fesztivál Rát Mátyás téri irodájában.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Élőben tartják meg a Margó fesztivált is

Az idén 10 éves jubileumát ünneplő Margó Irodalmi Fesztivált június 10–13. között új helyszínen, a Városmajori Szabadtéri Színpadon tartják. Oltási igazolvánnyal lehet látogatni a programokat.