Képösszefoglalónkban sorra vesszük az elmúlt 20 év emblematikus építkezéseit, beruházásait a fővárosban.

A Lágymányosi híd Budapest második legújabb Duna-hídja. 1992-ben kezdték el építeni, és 1995 októberében adták át a forgalomnak.
©
Az ORFK-BRFK Székházat az a Finta József tervezte, akinek a WestEndet is köszönhetjük. A Rendőrpalota 1995-97 között 6,3 milliárdért építették fel. A Népszava 2001-ben azt írta, nem jutott pénz a rendőrségnek a Teve utcai székházért átadott ingatlanok értékesítéséből, mert az elszámolás szerint azt is pont 6,3 milliárd forintért értékesítették.
©
A rendőrpalota alagsorában
©
Az ELTE épületei a Lágymányosi híd budai hídfőjénél.
©
Millenáris park
©
Az ING-székház egyike Budapest meghatározó kortárs építészeti alkotásainak. Az épületet 2004-ben adták át. A bankszékház már átadása előtt Budapest legismertebb épületei közé emelkedett, tervezője 2006. november 17-én Budapestért-díjat kapott.
©
A Nemzeti Múzeum és a Művészetek Palotája este. A Művészetek Palotája a pesti Duna-part déli, korábban elhanyagolt részén, a Lágymányosi híd mellett épült, a Nemzeti Színház szomszédságában. A 10 000 m²-t meghaladó alapterületű ház három év alatt készült el, 2005. március 14-én nyitották meg a közönség számára. Teljes területe 64 000 m².
©
1997-ben a mai Gödör helyén akarták felépíteni a Nemzeti Színházat. Az építkezést 1998-ban leállították, a már elkészült részekben alakították ki a mélygarázst és a mai Gödör klubot. 2001-re készült el a park.
©
A Művészetek Palotájának díjnyertes hangversenyterme
©
A Sportaréna elődje, a Budapest Sportcsarnok 1999 decemberében a karácsonyi vásár ideje alatt a tűz martalékává vált. A Sportaréna a leningrádi Jubileumi Sportpalota mintájára épült, bár annál valamivel nagyobb lett. 12.500 nézőt tudott befogadni.
©
Megyeri híd
©
Kopaszi gát
©
A 4-es metró építkezése a Rákóczi téren, az átadás dátuma mai napig bizonytalan.
©
Utolsó simításokat végzik a felújított Szabadság hídon.
©
A Corvinus egyetem új épülete a Közraktár úton.
©
Szeptember végére 85 százalékban elkészült a CET névre keresztelt, Bálnaként is emlegetett épólet. A Közraktárak egykori területén könyvesboltok, kávézók, galériák lesznek, ahova az ígéretek szerint ez év végén, jövő év elején léphetnek be először a látogatók. A CET elnevezés részben a helyi időzónára (Central European Time), részben az új épületrész tetejének cet formájára utal.
©
A Corvin sétány épületei. A Józsefváros elszlömösödött részén épült, s nemrég megkapta az Európa legjobb vegyes-funkciós ingatlanprojektje címet. Az itt élőket elköltöztették, irodaházak, üzletetek és lakások épültek. Az a mai napig vita témája, hogy a szinte teljes lakó- és épületcserével zajló projekt valóban rehabilitációnak nevezhető-e.
©
Építkezések a Petőfi utcában
©
Mozgásérzékelős szökőkút a Szabadság téren
©