szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mi az igazság a 80-as évek közepén készült Falfúró című filmben ábrázolt, unatkozó gyeses anyukákról, akik állítólag kuplerájt üzemeltettek a lakótelepi presszóban? Az Urbanlegends.hu blog a készítőket és egy történészt kérdezett.

"Volt egy fényképalbum. Abban voltak lefényképezve a lányok meztelenül, persze csak nyaktól lefelé, hogy a fejük nem látszott. És ha valaki bement a presszóba, mondott egy számot, hogy hány cukorral kéri a kávét, és ezzel jelezte, hogy hány száz forintot szán a dologra. És akkor azokat a fényképeket megnézhette, vagyis abból a kategóriából választhatott" – hallhatjuk a filmben a történetet. Ha kíváncsi, hogyan emlékeznek az alapanyagra a készítők, és mit gondol róla egy történész, kattintson!
hvg.hu Napi merítés

Szibériai tudósok lefúrtak a pokolba?

Egy interneten terjedő körlevél azt állítja, Szibériában tudósok több ezer méter mélyre lefúrtak, és valami olyan szörnyű dolgot találtak, hogy a hadseregnek le kellett zárnia a területet, és azóta sem engednek oda senkit. Az Urbanlegends.hu blog e történet nyomába szegődik.

hvg.hu Tech

Huj-huj hajrá: tényleg hímtagot jelent oroszul?

A huj-huj hajrá szurkolói rigmust szovjet kérésre szorították ki a magyar lelátókról, mert a huj szó az orosz argóban férfi nemi szervet jelent. Az Urbanlegends.hu blog szerzője megpróbálta kideríteni, mi ebből az igazság.

hvg.hu Shake

A csúnyán megviccelt, részeg bicajos esete

Egy vándoranekdotából városi legendává mutálódó sztori a kis híján elütött, részeg biciklisről, akit autósok bosszúból áthurcoltak a fél országon, az Urbanlegends.hu blog tálalásában.

hvg.hu Itthon

Tényleg Ópusztaszeren ülésezett az első országgyűlés?

Az Anonymus háromszáz évvel a honfoglalás után feljegyzett írásából eredő Pusztaszer-kultusz újabb fejezete nyílt meg a minap azt követően, hogy az MTI hírül adta, az új Alkotmány aláírása "az első magyar országgyűlés helyszínén, Ópusztaszeren történhet meg". Az Urbanlegends.hu ennek kapcsán felidézi Kovács Ákos Árpád-ünnep, Szent Istvánkor - Egy kultikus emlékhely genealógiája című tanulmányát.

Jövő héten indulnak újra az adóvégrehajtások

Jövő héten indulnak újra az adóvégrehajtások

Videó: 363 km/h-nál veszi el a gázt a sofőr az Audi RS7-ben

Videó: 363 km/h-nál veszi el a gázt a sofőr az Audi RS7-ben

A lombardiai kórházakban már tavaly novemberben ott volt a koronavírus

A lombardiai kórházakban már tavaly novemberben ott volt a koronavírus