szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Steve Jobsnak kreáltak egy szimbolikus pozíciót, ahol a kreativitásával és szellemiségével támogathatja a céget, de ez csak udvariassági kör, a bejelentés valószínűleg azt jelenti, hogy Steve Jobs egészségi állapota nagyon súlyosra fordult. Nem meglepő, de szomorú hír.

Hogy hosszabb távon mi a helyzet Steve Jobs végleges távozásával, más kérdés. Érdemes leszögezni, hogy a világ legnagyobb technológiai vállalata lényegesen nagyobb és összetettebb szerkezet, mint hogy egyetlen embertől függjön, még ha az az ember Steve Jobs is. Az ő igazi életműve éppen ezért nem is a Mac, az iPod, iPhone vagy az iPad megalkotása, hanem az lehet, ha kiderül, sikerült létrehoznia egy olyan vállalatot, ami hosszú távon is képes folyamatosan szállítani a maguk kategóriájában hasonló sikereket elérő termékeket - írja a szerző. A teljes bejegyzésért látogasson el a Dotkom blogra.

©
MTI Shake

Novemberre ígérik az Apple-vezérről szóló könyvet

Novemberben jelenik meg az Egyesült Államokban az Apple alapítójáról és igazgatójáról szóló életrajzi könyv. A Time magazin egykori főszerkesztője, Walter Isaacson jegyzi a Steve Jobs-ról szóló 448 oldalas kötetet – közölte a kiadó.

hvg.hu Tech

Lemondott Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója

Az amerikai Apple vezérigazgatója, Steve Jobs bejelentette, azonnali hatállyal lemond tisztségéről. A cég új vezérigazgatója Tim Cook, a cég napi működtetéséért felelős igazgatója lesz, Steve Jobs pedig ezentúl az Apple elnöki posztját tölti majd be.

hvg.hu Gazdaság

Mélyrepülésben a Nokia, csúcson az Apple

Veszteséges második negyedévről számolt be a finn Nokia, miután 20 százalékkal esett vissza az általa gyártott mobiltelefonok iránti kereslet – írja a Bloomberg. A finn cég az amerikai Apple-lel vívott versenyben maradt le, elsősorban az okostelefonok piacán.

Szegő Iván Miklós Tech

Akinek még a ki sem adott életrajza is bestseller

Ritkán mondhatja el valaki magáról, hogy annyiszor talpra állt, mint Steve Jobs. És nemcsak talpra állt, hanem óriási sikereket ért el, pedig kezdetben sokak pénzét elégette a komputeriparban.

Ritka meteorit zuhant egy férfi kertjébe, egyből milliomos lett

Ritka meteorit zuhant egy férfi kertjébe, egyből milliomos lett

Lantos Gabriella Kossuth-díjat adna Majkának

Lantos Gabriella Kossuth-díjat adna Majkának

Akciós áron kínálják az ékszereket Vajna Tímea bedőlt gyémántérdekeltségéből

Akciós áron kínálják az ékszereket Vajna Tímea bedőlt gyémántérdekeltségéből