szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormányfő folyamatos retorikai durvulása annak a jele, hogy hatalmát nem érzi biztonságban. Viszont háborúban a parancs nem megtagadható, a hadvezér nem kritizálható és nem is leváltható – olvasható a Véleményvezér blogon.

A miniszterelnök beszédei nagyon komoly változásokon mentek keresztül az elmúlt két évben. Az addigi diplomatikus, hol könnyed, hol már túlságosan is kimért, de mindig udvarias Orbán Viktor folyamatosan átváltott egy egyértelműen támadó, keménykedő, mindenfajta kifinomultságot nélkülöző retorikára – olvasható a Véleményvezér blogon.

©

Ennek az új stílusnak a legfontosabb elemei az újabb és újabb ellenségek megnevezése és a háborús retorika használata. Először csak védekezésről és védelemről beszélt Orbán Viktor, majd a választások után megjelent a kormányzati kommunikációban a forradalom, melyet hamarosan egyre-másra követtek a háború, csata, támadás és más harci kifejezések. Mindezt pedig hónapról hónapra egyre inkább vegyítették az aktuálisan megjelölt ellenségek nyílt fenyegetésével – írja a Véleményvezér blog. A teljes bejegyzést elolvashatja a blogon.

hvg.hu Napi merítés

VV: Matolcsy György lesz a Fidesz bűnbakja?

Ha a kormány a módosabb középosztály megsarcolása mellett dönt, azzal feladja értékbeli alapvetéseit, és szinte felkéri majdani ellenfeleit egy új jobboldali párt létrehozására - véli a Véleményvezér blog.

hvg.hu Napi merítés

VV: Orbán Viktor hatalmasat téved

A fejlődő országok gazdaságtörténetének visszatérő jelensége: időről időre eljön az a politikus, aki azt hiszi, jobban érti a világ nagy összefüggéseit, mint a lassú, elpuhult, dekadens fejlett világ - írja a Véleményvezér blog.

hvg.hu Napi merítés

VV: semmi realitása nincs Matolcsy bejelentésének

Ha ilyen könnyű 40 milliárdokat nagyobb odafigyeléssel és takarékoskodással előteremteni, akkor eddig valakik óriási kárt okoztak az államnak. Sajnos semmi realitása nincs Matolcsy György bejelentéseinek – vélekedik a Véleményvezér blog szerzője.

hvg.hu Napi merítés

VV: brutális adóbehajtást tervez Orbán Viktor?

A kormányfő mindenáron szakítani akar az elmúlt húsz évet jellemző "húzd meg, ereszd meg" - politikával, és emiatt most nem lesz hajlandó egy klasszikus típusú megszorításra. Mindenképpen valami mást akart csinálni, mint amit eddig megszokhattunk - olvasható a Véleményvezér blogon.

hvg.hu Napi merítés

VV: teljesen eladósít a Fidesz?

A Fidesz úgy döntött a végtörlesztésről, hogy saját szakértői véleménye szerint sem lehet ezt jogszerűen megvalósítani, és így az államnak kell majd fizetnie: mi ez, ha nem az állam felelőtlen eladósítása? - írja a Véleményvezér blog.

Több mint nyolc magyarországnyi menekült él ma a világban, Magyarország felelősségére figyelmeztet az UNHCR

Több mint nyolc magyarországnyi menekült él ma a világban, Magyarország felelősségére figyelmeztet az UNHCR

Németországban visszajöttek a meccsbe a kereszténydemokraták

Németországban visszajöttek a meccsbe a kereszténydemokraták

Ákos keze alól került ki az Eucharisztikus Kongresszus himnusza

Ákos keze alól került ki az Eucharisztikus Kongresszus himnusza