szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az eset még a tapasztalt főorvost is megdöbbentette: egy 53 éves ravensburgi betegből ugyanis egy 12 kilós tumort kellett eltávolítani. A klinika történetében ez volt a legnagyobb leoperált daganat, a beteg azóta már jól van.

Normális esetben a legnagyobb daganatok is csak a két, két és fél kilós súlyt érik le – mondta a sebészi pályán 26 éve dolgozó Jehlre professzor. Ez a hatalmas méretű daganat évek alatt lassan fejlődött ki – vélekedett. A duzzanatot – amely a beteg teljes hasüregét kitöltötte –kívülről nem lehetett észrevenni.

A betegnek csökkent az étvágya, kicsit le is fogyott, súlyából azonban a tumor mérete okán nem veszített jelentősen. A férfi egyedül arra panaszkodott, hogy sportoláskor nem bírja annyira a terhelést, és problémái vannak a hajolással.

Miután elment az orvoshoz, hamar fény derült a bajok okára, az orvosoknak azonban sikerült teljesen eltávolítaniuk a daganatot. A beteg most már teljesen normális életet él, újra dolgozik. Súlya az operáció előtt 67 kilogramm volt, ami a műtét után 55-re csökkent.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!