szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A bulvárlapok részéről igazán megszokhattuk már, hogy hülyének nézik olvasóikat, végül is megtehetik.

A bulvárlapok részéről igazán megszokhattuk már, hogy hülyének nézik olvasóikat, végül is megtehetik. A Vanity Fair azonban évtizedek során át számított mérvadó forrásnak, a magazinok ideáljának. A pénzügyi válság, az egyre csak bővülő médiapiacon az olvasókért folytatott harc azonban lassan, de biztosan átalakított sok mindent, a Vanity Fairt is. Az egykor oly nagyra tartott éves Best Dressed, azaz a legjobban öltözöttek toplistája is végleg elveszítette régi presztizsét, a Vanity Fair szerkesztői képtelenek lépést tartani a világgal. Vagy pedig mindent, még a hitelességüket is alárendelik a hirdetői kapcsolatoknak és bevételnek. Nehéz lenne másképp megmagyarázni, hogyan kerülhetett a 2009-es legjobban öltözöttek listájára ennyi érdektelen arisztokrata örökös, gazdag feleség, akik nem csak jelentéktelenek, de még irritálóan buták is.

Nézzük például az első helyezett Tatiana Santo Domingot, aki Sehol! lakik és élete nagy eredménye, hogy összejött az egyik Casiraghi fiúval. A monacoi Casiraghi család egyébként még számos tagjával képviseltette magát a toplistán, ahogy más európai uralkodói házak tagjai is, úgy látszik, Amerikában még mindig azt hiszik, hogy csak azért, mert valaki arisztokrata, vagy lefekszik egy arisztokratával, máris érdekessé válik. Vagy ott van Wendi Murdoch, aki a Murdoch médiabirodalom feleségeként gyakorol hatást a világ folyására és egy bizonyos körön kívül senkit nem érdekel. Ahogy David Koch felesége is, aki szintén a kutyát nem érdekli, a new yorki partizós gazdagokon kívül.

MIchelle Obama az egyetlen fekete nő a listán
©
További érdekessége a listának, hogy összesen négy színes bőrű résztvevője van, Michelle Obama, Pharrell Williams, Waris Ahluwalia és Wendi Murdoch személyében, ez kevesebb, mint egy tized a neten publikált 44 résztvevőhöz képest. A közszereplőket financiális és más érdekek nélkül figyelő és értékelő szakértői vélemények szerint ugyan Zoe Saldana szinte makulátlan évet zárt stílus szempontból, de biztos a lista elkészítése pillanatában még nem volt publikus a Calvin Klein szerződése, ezért nem kerülhetett fel. A vicces nevű kínai színésznő, Bing Bing is mindenkit elkápráztatott stílusérzékével, de sajnos a Vanity Fairbe nem jutott el a híre. És persze Salma Hayekről is elfeledkeztek, végül is olyan pici, alig látni szegényt.

©

Külön vicces Lady Gaga szerepeltetése, akinek öltözködése gyakorlatilag értékelhetetlen, hiszen nem ruhákban jár, hanem jelmezekben, ellentétben mondjuk Rihannával, aki valódi ízléssel rendelkezik.

Persze azért tényleg jó ízlésű emberek is felkerültek a listára, valószínűleg mintegy véletlenül. Diane Krüger kezd lassan ikonikussá válni, úgyhogy nem hagyhatták le. Alber Elbaz, a Lanvin tervezője is elég hatalommal rendelkezik most már ahhoz, hogy megkerülhetetlen legyen szerencsére és Helena Bonham Carter látványosan egyedi stílusánát is ideje volt elismerni. Charlotte Gainsbourgh-nak pedig már a Hall of Fame-ben a helye, veri az egész mezőnyt. Javier Bardemet pedig bármikor szívesen látjuk bármilyen alkalomból.

Kedvenceinkből összeállítottunk egy nagyítás galériát is, ha kíváncsi, kattintson!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkezdték felújítani az utat, előkerült 400 sír

Elkezdték felújítani az utat, előkerült 400 sír

Mit szólna, ha rájönne, Orwell 1984-éből már sok minden megvalósult Magyarországon?

Mit szólna, ha rájönne, Orwell 1984-éből már sok minden megvalósult Magyarországon?

Gazeta Wyborcza: A lengyel kormány azért fenyegetőzik vétóval, mert fél

Gazeta Wyborcza: A lengyel kormány azért fenyegetőzik vétóval, mert fél