szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két pályázat keretében folytatódik az ajkai Magyar Imre Kórház korszerűsítése, 2014-ig több mint kétmilliárd forintot fordítanak az egészségügyi intézmény fejlesztésére - tájékoztatott a város alpolgármestere.

Horváth József (MSZP) közlése szerint uniós pályázati forrásból összesen 666 millió forintos beruházással felújítják az épület homlokzatát, hőszigetelését és kicserélik a nyílászárókat. A hatékony energiafelhasználást célzó projekthez az önkormányzat 166,5 millió forint önerőt biztosít, a fennmaradó részt, csaknem 500 millió forintot a Környezet és Energia Operatív Programból (KEOP) finanszírozzák.

Mint elmondta, a struktúraváltást támogató infrastruktúra fejlesztésére 1,6 milliárd forintot fordíthatnak, a pályázat keretében korszerűsítik a diagnosztikai és más központi egységeket. Így a többi között a műtő, a betegirányítás, az intenzív- és a sterilezőrészlegek újulnak meg. 

A város csaknem 1,5 milliárd forint támogatást nyert el a beruházáshoz, amellyel megoldódik az egyes fekvőbeteg-ellátó osztályok és a központi ellátó épületen belüli közvetlen kapcsolata is - tette hozzá az alpolgármester.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha kamuméter mérné a kormány ígéreteit, nem hitegethetné a járvány kárvallottjait

Ha kamuméter mérné a kormány ígéreteit, nem hitegethetné a járvány kárvallottjait

A Huawei 3 hónappal meghosszabbítja a most lejáró garanciákat Magyarországon

A Huawei 3 hónappal meghosszabbítja a most lejáró garanciákat Magyarországon

Szerbiában 4 hetes lesz a téli szünet a járvány miatt

Szerbiában 4 hetes lesz a téli szünet a járvány miatt