szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Borkirálynőt választanak jövő hétvégén a tokaj-hegyaljai Tarcalon, a versenyt több napos programsorozat is kíséri.

Ismét borkirálynőt választanak Tarcalon, aki a szervezők szerint egy éven át képviselheti majd a magyar borokat belföldön és külföldön egyaránt.

A verseny kiírása szerint olyan 18 és 30 év közötti jelentkezőket várnak, akik többek között borismereti tudással is rendelkeznek és ismerik a hazai borvidékeket. A koronával együtt 500 ezer forintot is kap majd a legszebbnek és legrátermettebbnek választott induló. A résztvevőkre sms-ben is lehet szavazni, a szavazatok állását pedig online lehet követni.

Az idei borkirálynőt egy több napos programsorozat keretében választják majd ki az Országos Borkirálynő Fesztiválon, október 11. és 13. között. A koncerteknek és programoknak a Tarcali Agóra szabadtéri színpada mellett többek között a Gróf Degenfeld Kastélyszálló és az Andrássy Rezidencia Wine & Spa hotel ad majd otthont.

A fesztivál ideje alatt borkóstolással egybekötött sétát, kézműves és játszóházat, kirakodóvásárt, gazstronómiai bemutatókat is tartanak majd. Hazai tánccsoportok mellet lengyel és horvát táncegyütteseket is várnak, ezenkívül fellép mások mellett Varga Ferenc és Balássy Betty, Csobot Adél, Tóth Vera, Radics Gigi, Herczku Ágnes és Nikola Parov, Vastag Csaba és Kocsis Tibor is.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!