szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Az Ausztriában idén 19.

Az Ausztriában idén 19. alkalommal megrendezett Destillata a szakma legnagyobb nemzetközi párlatversenye, ahol kizárólag – cukor és aroma hozzáadása nélkül készült – 100%-os desztillátumok és likőrök méretnek meg.

A 2010-es viadalon a nemzetközi bírák 15 ország, 182 kereskedelmi és bérfőzdéjének több mint 1 600 párlatát értékelték. A döntőben minden lakott földrész „próbája” díjazott lett, amelyek között szerepelt néhány távoli vagy egzotikus országból (pl. Ausztrália, Dél-Afrika, Hong Kong, USA és Új-Zéland) származó párlat is. A pályázók több mint fele Ausztriából (98) érkezett, Németországból pedig 45 műhely nevezett.

A legkülönlegesebb „minták” az aranyérmes spárga és levendula, valamint az ezüstérmes fenyővíz párlatok voltak. Az egyetlen magyar praktizáló női főzőmester Adamik Anikó is sikeresen indult a Destillatán: főzdéje 7 éremmel zárta a versenyt.

A hazai nyerteseknek a díjakat szerdán Gráf József FVM miniszter, Wolfgang Lukas, a Destillata igazgatója és Panyik Gáborné dr., a Pálinka Céh Egyesület elnöke adta át a Művészetek Palotájában.

Megdőlni látszik egy régi tudományos elmélet, hogy miként került víz a Földre

Megdőlni látszik egy régi tudományos elmélet, hogy miként került víz a Földre

„Már addigra eldől, hogyan fogunk olvasni, amikor még egy betűt sem tanultunk az iskolában”

„Már addigra eldől, hogyan fogunk olvasni, amikor még egy betűt sem tanultunk az iskolában”

Kínai kézbe kerül a legendás olasz kotyogósok gyártója, a Bialetti

Kínai kézbe kerül a legendás olasz kotyogósok gyártója, a Bialetti

Megszavazta a fideszes bizottsági többség a Mi Hazánk javaslatát a szivárványos zászlók középületekre helyezésének tilalmáról

Megszavazta a fideszes bizottsági többség a Mi Hazánk javaslatát a szivárványos zászlók középületekre helyezésének tilalmáról