Némileg ugyan ismételjük magunkat, hiszen korábban már szerepelt nálunk egy kacsa confit recept, de jellegében egészen más ételről van szó és remek ihletnek tartjuk egy utolsó kacsavacsorához.
Hamarosan ugyanis már a tavaszra koncentrálunk receptjeinkben, de most még érdemes kiélvezni a hidegebb időhöz tartozó ízeket, azután következzék a spárga!
Konfitált kacsacomb, brick tésztában sült sütőtökkel, narancsmártással
Hozzávalók 4 személyre:
4 db kacsacomb,
0.5 kg kacsa testháj,
1 szál rozmaring,
2 szál kakukkfű,
2 gerezd fokhagyma,
0.5 kg sütőtök,
4 levél brick tészta /culinaris boltokban beszerezhető/
pici fahéj,
porcukor,
3 db narancs,
2 szem kardamon mag,
2 csepp sherry vagy fehérborecet.
Elkészítés
A testhájat kisütjük, a combokat előkészítjük, kitokozzuk, és a rozmaringgal, kakukkfűvel, valamint a fokhagymával 120 fokon mérettől függően 3,5-4 órát confitájuk a zsiradékban. Hústűvel nézzük a készültséget a csontok találkozásánál és ebben a zsiradékban hagyjuk kihűlni. Ezután a combokat kivesszük, a zsiradékot leszűrhetjük, és később felhasználhatjuk.
A sütőtököt batonokra vágjuk és olívaolajon közepes lángon pirítjuk. Ha félig megpuhult, akkor sózzuk és kevés fahéjjas porcukorral megszórjuk és ezzel még karamellizáljuk. A brick tésztába töltjük, mint egy palacsintát és serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük.
A narancsok levét kifacsarjuk és pici sóval cukorral és a kardamon maggal beforraljuk, a végén két csepp ecetet teszünk bele.
Tálalás: a felmelegített combokból az alsó csontot papírtörlővel kivesszük és a leszűrt zsiradékban ropogósra sütjük, a brick tésztát 3 felé vágjuk és narancsmártást adunk mellé.