szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Óriási felháborodást váltott ki Olaszországban egy internetes receptoldal, amely macskahúsból készült ételek ízletes elkészítését taglalja.

A honlap több receptet is közzétett és aprólékos tippeket ad ahhoz, hogyan lehet a bársonytalpú házi kedvencek húsát különösen porhanyósra elkészíteni. A "tészta macskaraguval" és a "pirított kenyérszeletek macskapástétommal" csak ízelítő az ajánlatok közül. A receptek pontosan leírják, hogyan kell "Cirmit" és "Mircit" megsütni-megfőzni.

Az internetes oldalon utalnak arra, hogy Olaszországban a háziállatokat törvény védi, de a nyulak is ezek közé tartoznak, húsuk mégis minden élelmiszer-áruházban megtalálható - érvelnek a szerzők, akiket tiltakozó e-mailek százai árasztottak el. Az Aidaaa állatvédő szervezet elnöke, Lorenzo Croce feljelentést tett a rendőrségen és a honlap azonnali bezárását követeli. "Aki állatokat kínoz és gyilkol, azt a legszigorúbban meg kell büntetni" - szögezte le.

A macskapecsenye már februárban is vihart kavart Olaszországban. Az olasz közszolgálati televízió, a RAI 1 napi főzőcskéző műsora, az évek óta nézőrekordokat döntő La prova del cuoco című program került a bírálatok kereszttüzébe. Beppe Bigazzi sztárszakács ugyanis arra vetemedett, hogy főfogásként egy macskahúsból készült étekkel ismertesse meg a képernyő előtt ülőket. "A macska húsa finomabb, mint sok más állaté" - bizonygatta a köztiszteletben álló tv-szakács. Az adás hatalmas felzúdulást keltett, és a RAI kénytelen volt száműzni Bigazzit a műsorból.

hvg.hu Tech

Gyilkost buktatott le a macskák DNS-adatbázisa

Egy nemzetközi kutatócsoport DNS-adatbázist létesített nemrégiben, amely kriminalisztikai célokra is használható. Az adatbázis nem emberek, hanem macskák genetikai kódját tartalmazza. Mindennek alapján a macskaszőr immár törvényszéki bizonyítékként is felhasználhatóvá vált egy gyilkossági ügy felderítésére.

hvg.hu Tech

Úgy viselkedhet majd számítógépünk, mint a főnökünk

Az IBM kutatói arról számoltak be, hogy egy masszív szuperszámítógép segítségével sikerült leutánozniuk egy macska agykérgének működését - írja a Yahoo! Tech. Ugyanaz a csoport tette ezt, akik két éve egy patkány teljes agyát modellezték hasonló módszerrel - igaz, az emberi agykéregnek csupán egy százalékát tudták eddig rekonstruálni.

hvg.hu Shake

Hadtörténeti macskák

Ha az ember a hadtörténelmet olvassa, nem nagyon akad össze macskás utalásokkal. Ám ha jobban figyel, kiderül, hogy a macskák és a macskafélék bizony végigkísérték az embert véres történelme során - írja a Lemil blog szerzője.

Évtizedek óta nem volt ilyen enyhe az influenzajárvány Németországban

Évtizedek óta nem volt ilyen enyhe az influenzajárvány Németországban

Betonfalat emeltek közvetlenül a partra az agárdi szabadstrandon

Betonfalat emeltek közvetlenül a partra az agárdi szabadstrandon

Városokat fenyeget a Pacaya vulkánból kiáramló láva – videó

Városokat fenyeget a Pacaya vulkánból kiáramló láva – videó