Mogyorós-almás sütemény - recept
Megpróbáltam én valami vállalható fordítást adni a sütemény eredeti nevének (bondens äppelkaka), de nem vagyok egy...
Megpróbáltam én valami vállalható fordítást adni a sütemény eredeti nevének (bondens äppelkaka), de nem vagyok egy fordítóalkat, paraszt-almás sütinek nem akartam keresztelni, a bondenre a google mezőgazdasági termelőt dobott ki, erre sem éreztem úgy, hogy ez lenne az igazi ... Így egyszerűen almás sütemény lett belőle. Viszont a süti nagyon finom, egyszerű és gyors. Szerintem tokkal-vonóval, azaz sütéssel együtt az asztalra tehető egy órán belül. Az egyik fő összetevője a Keso, ami a mi túrónkhoz hasonló, viszont annál egy kicsit több nedvességet tartalmaz, ezért én otthon 200 g túró és 50 g tejföl/joghurt keverékével helyettesíteném.
Alapanyagok:
egy dl vágott, pirított mogyoró
3 alma
100 g vaj + némi az alma párolásához
2 dl cukor
3 tojás
250 g keso (vagy túró+tejföl/joghurt)
3 dl liszt
1 tk sütőpor
1 tk fahéj
csipet só
Elkészítés:
Előkészítésként megpirítottam egy decire való mogyorót és összevagdaltam, majd 3 almát meghámoztam, felkockáztam, némi vajon megpároltam és egy teáskanál fahéjjal összekevertem.
100 gramm puha vajat kikevertem 2 dl cukorral, majd egyesével hozzátettem 3 tojást, egy csipet sót és 250 gramm kesot, amikor ezek jól elkeveredtek, hozzátettem 3 dl lisztet, amiben elkevertem egy teáskanálnyi sütőport. Ezzel is elkevertem, majd egy kivajazott kerek tortaformába simítottam, rátettem az almás keveréket, megszórtam a vágott mogyoróval és 200 fokon sütöttem nagyjából 25 percig.
Lucilla további receptjeit a ide kattintva érheti el, nézzen körül, érdemes!