szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sítalpakra pattant szombaton egy dán szülész, mivel egy szülő nőt a hótól elzárt Bornholm szigetén egyéb módon nem tudott megközelíteni.

A sziget északi részén fekvő Tejn falujában vajúdó kismamához elindult egy szülész, aki azonban elakadt az úton a dán hadsereg egy páncélosával - tudósított Rene Wang Hansen, a nő apja. "Nagyjából hat-hét kilométert tett meg sítalpakon" - tette hozzá.

A terhes nőnél az első fájások karácsony este fél nyolckor jelentkeztek, otthonról azonban nem tudott elindulni, mivel a hó miatt a közlekedés teljesen leállt. A szülész után szerencsére eljutott a faluba egy másik jármű is, amellyel aztán a vajúdót a roennei kórházba szállították, ahol egy egészséges kisfiúnak adott életet. Mindketten jól vannak.

A szélsőséges időjárás miatt a szigeten még a főútvonalak megtisztítására induló katonai járművek sem voltak képesek elbánni az útakadályokkal. A szigeten ragadt turistákat és látogatókat ideiglenesen egy tornateremben és egy laktanyában szállásolták el.

MTI Itthon

Széllökések és havazás az országban a hétvégén

Viharos széllökésekre és havazásra kell számítani a középső és keleti országrészben az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombati előrejelzése szerint. A hétvégén az egész országban túlnyomóan borult ég várható, és hidegfronti hatás lesz érezhető. Vaárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 0, -5 fok között várható.

MTI Itthon

Havazás várható a keleti országrészben, csökken a széllökések ereje

A széllökések mérséklődnek hétfőre, havazásra pedig elsősorban a keleti országrészben, főleg a Mátra környékén lehet majd számítani: az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi előrejelzése szerint hétfő késő estig 2-12, de helyenként akár 15 centiméternyi hó is eshet.

Az emelkedő fertőzésszám miatt bezárják az óvodákat Balassagyarmaton

Az emelkedő fertőzésszám miatt bezárják az óvodákat Balassagyarmaton

Nyomoz a rendőrség a BKV visszavont busztendere miatt

Nyomoz a rendőrség a BKV visszavont busztendere miatt

Kaszinót jelentett fel a Momentum a járványügyi szabályok megsértése miatt

Kaszinót jelentett fel a Momentum a járványügyi szabályok megsértése miatt