szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Óriási anyagi kárt okozott az a 47 éves magyar kamionsofőr, aki Nagy-Britanniában a táblákat figyelmen kívül hagyva, csak a GPS utasításait követve egy Tudor-korabeli épületekkel tarkított szűk utcába fordult be Colchesterben, és beragadt a kanyarban. A férfi 115 ezer fontos (közel 42 millió forintos) kárt okozott, de mindössze 40 fontos bírságot kapott - írja a Mail Online.

A magyar sofőr olivaolajat szállított a Waitrose szupermarketlánc colchesteri üzletébe, amikor rossz helyen kanyarodott be 30 tonnás járművével - írta a Mail Online.

A kamion beragadt az éles kanyarban, és a város történelmi holland negyedében - ahol több Tudor-korban épült ház is áll - egy épületetben kárt is okozott. Manőverezés közben a kamion egyik kereke defektet kapott, ami tovább növelte a károkat.

A lap fotókat is közzétett a magyar kamionos okozta balesetről.

A pillanatnyi figyelemzavar a lap szerint 80 ezer fontos kárt okozott a kiömlött olivaolaj-rakományban, 15 ezer fontos kár keletkezett egy 17. századbeli épületben, és maga a kamion is megsérült, ennek a kárnak 20 ezer font volt az értéke - tette hozzá a lap.

A Mail Online szerint a lakókat arra kérték, maradjanak otthon, amíg kiszabadítják a kamiont és feltakarítják a csúszós olivaolajat. A mentési munkálatok 16 órát vettek igénybe.

A baleset után kiderült, hogy a magyar sofőr nem beszélt angolul és így nem értette azokat a közlekedési jelzéseket sem, amelyek arra figyelmeztettek, túl szűk az utca kamionok számára - közölte a Mail Online.

A beszámoló szerint a férfi a bíróság előtt is megjelent, ahol végül csak 40 fontos bírságot kapott. Ez megdöbbentette a környék lakóit és az utcában található üzletek tulajdonosait - tette hozzá a lap.

Szándékosan rosszul írják a fagyasztott krumpli csomagolásán, meddig kell sütni

Szándékosan rosszul írják a fagyasztott krumpli csomagolásán, meddig kell sütni

Fehérré vált egy walesi folyó, miután beleborult egy tejszállító tanker

Fehérré vált egy walesi folyó, miután beleborult egy tejszállító tanker

Május elején nyitnak az evangélikus templomok

Május elején nyitnak az evangélikus templomok