szerző:
hvg.hu

Egy amerikai férfi gyászirataiban vallotta be, hogy csupán egy adminisztrációs hibának köszönheti doktori diplomáját, a tanulmányait sosem fejezte be ugyanis. Val Patterson múlt héten hunyt el tüdőrákban, 59 éves volt. Családja és barátai sokkot kaptak, amikor elolvasták emlékiratait: szerettük a sírból üzente meg titkát.

Val Patterson tavaly kezdte el leírni emlékeit azután, hogy kiderült, folyamatosan romlik az egészsége. Halála előtt nem sokkal pedig úgy gondolta, felfedi az igazságot doktori végzettségével kapcsolatban.

A Salt Lake City-i férfi valójában egy véletlennek köszönheti, hogy doktori címet szerzett. Utah állam egyetemére járt, mérnöknek tanult. Amikor egyszer befizette a tandíját, az erről szóló igazolást az egyetemen dolgozó hölgy rossz kupacba tette, és két héttel később diplomát postáztak a fiatalembernek, PhD fokozattal.

Valójában azonban csak három évet tanult, és azt a tudást, amiért a doktori cím jár, sosem sajátította el – derül ki a Daily Mail Online cikkéből.

Búcsúirataiban Val Patterson azt is bevallotta, hogy 1971 júniusában ellopott egy páncélszekrényt egy szállodából. Közölte még, hogy most már elfelejthetik őt több vidámparkban, köztük Disneylandben, ahonnan egy életre kitiltották korábban őt – nem tudni, miért.

A férfi július 10-én hunyt el, családját és barátai sokkolta hétvégén mindaz, amit a levelekben olvastak.

Emlékiratai kivonatát közölték már az egyik helyi lapban, és felesége is megerősítette az egyik helyi televíziónak, hogy férje halálos vallomása igaz volt.

Megvan a fideszes médiabirodalom új feje

Megvan a fideszes médiabirodalom új feje

Puzsér: Mi szükség van Momentumra?

Puzsér: Mi szükség van Momentumra?

Merkel is megszólalt a Brexit halasztásáról

Merkel is megszólalt a Brexit halasztásáról

Nagyot csökkent a budapesti  bűncselekmények száma - kivéve a drogosokat

Nagyot csökkent a budapesti bűncselekmények száma - kivéve a drogosokat

Macron: A Fidesz felfüggesztése kudarc

Macron: A Fidesz felfüggesztése kudarc

Nem aratott nagy tetszést a Brexitről kötött alku

Nem aratott nagy tetszést a Brexitről kötött alku