szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Justin Biebert választották az év előadójává az Amerikai Zenei Díjak vasárnapi díjátadóján, amelyen a kanadai popsztár további két trófeát is elnyert.

A 18 esztendős énekes Rihanna, Katy Perry, a Maroon 5 és Drake elől halászta el az év előadója címet, az est legfontosabb elismerését a közönségszavazatok alapján.

Bieber a színpadon az ellene szurkolók figyelmébe ajánlotta a díjat, akik azt gondolták, hogy csak egy-két évig tart a dicsősége. "Úgy érzem, még soká maradok" - mondta, és hozzáfűzte, hogy mindaddig, amíg a közönség szereti, mindent elkövet, hogy büszkék lehessenek rá.

Az énekes a kedvenc pop/rock férfi előadó és Believe című korongjával a kedvenc pop/rock album díját is megszerezte, így mindhárom jelölését díjra váltotta a Las Vegas-i ceremónián.

Az Amerikai Zenei Díjakról (American Music Awards) online szavazással döntött a közönség. Rihanna és Nicki Minaj négy-négy jelöléssel vezette a listát, ám az R & B énekesnő csupán egy díjat nyert el, a rapper pedig a kedvenc rap/hiphop előadó és Pink Friday Roman Reloaded című lemezével az év rap/hiphop albuma kategóriában győzött. Katy Perry a női pop/rock előadó, Shakira a latin előadó, Taylor Swift a női countryelőadó, Beyonce pedig a soulelőadó kategóriában lett díjazott.

A rendkívül népszerű One Direction brit fiúbanda elől Carly Rae Jepsen kanadai popénekes halászta el az év új előadóművésze díjat. A 26 esztendős énekesnő nem titkolta a színpadon, hogy "padlóra került" a meglepetéstől. Az öt éve egy kanadai tehetségkutató tévéműsorban feltűnt Jepsen Justin Biebernek és rajongóinak is köszönetet mondott az elismerésért.

David Guetta vehette át a frissen alapított elektronikus tánczene kategória díját. A három díjra jelölt One Direction viszont üres kézzel távozott a háromórás, a számos népszerű sztár előadásával színesített show-ról. A gálaest egyik fellépője a dél-koreai Psy volt, akit ugyan egyetlen kategóriában sem jelöltek, hatalmas sikert aratott Gangnam Style című videoklipjéért azonban megkapta az Amerikai Zenei Díjak új médiaelismerését.

Ezekre a kérdésekre nem árt tudni a választ, ha a nyugdíjas éveire akar félretenni

Ezekre a kérdésekre nem árt tudni a választ, ha a nyugdíjas éveire akar félretenni

Covid-fertőzésben hunyt el egy budapesti háziorvos

Covid-fertőzésben hunyt el egy budapesti háziorvos

Az USA hivatalosan is kilépett a Nyitott Égbolt fegyverkorlátozási egyezményből

Az USA hivatalosan is kilépett a Nyitott Égbolt fegyverkorlátozási egyezményből