szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt szövetségi kapitány kislánya 9 évesen halt meg csontrákban. Rá emlékeztek a Románia–Spanyolország-meccs előtt.

Románia Spanyolországot fogadta az Európa bajnoki-selejtezők csütörtöki játéknapján. A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött, a játékosok a válogatott korábbi edzője, Luis Enrique augusztus végén elhunyt kislányáról emlékeztek meg.

©

A hazai szurkolók a gyászszünet alatt hangosan fütyültek és énekeltek, ahogy a Redditen közzétett felvételen is látszik.

Luis Enrique lánya, Xana 9 évesen hunyt el, édesapja korábbi közleménye szerint a csontrákban, öt hónapnyi küzdelem után. A korábban a Barcelonát is edző spanyol 2018 nyarán lett a nemzeti válogatott edzője, de idén júniusban lemondott, akkor csak annyit mondott, családi okok miatt.

A meccset egyébként a spanyolok nyerték 2-1-re.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

A románok kicsit jobban bíznak a zsidókban, mint a magyarokban

A meleg közösség tagjait utasítják el leginkább Romániában egy telefonos, diszkriminációellenes felmérés szerint, de a magyarokat is 53 százalék utasítja el. A zsidókat viszont ehhez képest csak 46 százalék. De Soros Györgyről is kérdezték a románokat, 35,5 százalék szerint ártott Romániának.

Az állam mindenhatósága a szocializmus idején sem hagyott teret az önkormányzatiságnak

Az állam mindenhatósága a szocializmus idején sem hagyott teret az önkormányzatiságnak

Válaszolt Demeter Szilárd a Mazsihisznek

Válaszolt Demeter Szilárd a Mazsihisznek

Kutyaviadal-szervezőkön ütött rajta a TEK

Kutyaviadal-szervezőkön ütött rajta a TEK