szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Quarabag sajtófőnöke lényegében népirtásra buzdított. Súlyos pénzbírságot is fizethet érte.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) örökre eltiltotta az azeri Qarabag sajtófőnökét, aki Örményországot szidalmazó bejegyzést tett közzé a közösségi médiában. Az UEFA továbbá 100 ezer eurós – 36,12 millió forintos – pénzbírsággal sújtotta az Európa-ligában szereplő Qarabagot, illetve azzal a kéréssel fordult a sportág nemzetközi szövetségéhez (FIFA), hogy az ő döntésükhöz hasonlóan örökre tiltsa el Nurlan Ibrahimovot. 

Válogatás nélkül kellene megölni minden örményt, öreget és fiatalt

– így szólt Nurlan Ibrahimov bejegyzése. Azt később eltávolították a közösségi médiából. A közlemény nem tér ki arrrra, hogy ez melyik felületen volt olvasható. Az azeri klub azzal próbálta menteni a helyzetet, hogy ők a sajtós kolléga véleményét nem támogatták, illetve belső fegyelmi eljárást kezdeményeztek vele szemben. Annyit azonban még hozzátettek, hogy Ibrahimovot sokkolták az azeri-örmény háborúról a tévében látott felvételek.

Az UEFA korábban már megrovásban részesítette az azeri klubot és játékosait, mert a második számú európai kupasorozat egyik mérkőzésén katonai tisztelgést mutattak be. Az örmény szövetség korábban a történtek kapcsán arra kérte az UEFA-t, hogy zárja ki a sorozatból a Qarabagot.

A hegyi-karabahi harcok szeptember 28-án kezdődtek, lezárásárukól november 10-én állapodott meg Azerbajdzsán és Örményország. Az azeri hadsereg jelentős területeket foglalt el a függetlenségét még a '90-es években kikiáltó, többségében örmények lakta Hegyi-Karabahban. Az örmény kormány 121 települést adott át.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Ideiglenesen megszünteti a karanténmentes beutazást az Egyesült Királyság

Ideiglenesen megszünteti a karanténmentes beutazást az Egyesült Királyság