Kirúgta Frank Lampardot a Chelsea

Kirúgta Frank Lampardot a Chelsea

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A londoni futballcsapat nagyon rossz passzban van, vezetőségük edzőváltással próbálja orvosolni a bajokat.

Elbocsátotta a menedzseri posztról a Chelsea korábbi legendás játékosát, Frank Lampardot. A klub a döntést a hivatalos Twitter-csatornáján közölte. A Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics ezt követően arról beszélt, hogy nagyon nehéz döntést hozott meg, mert tiszteli Lampardot, és személyes kapcsolatuk is kiváló.

Lampard helyére a brit sajtó egybehangzó értesülései szerint Thomas Tuchel érkezhet.

A klub döntése a Chelsea teljesítményének ismeretében nem meglepetés: az előző 11 meccsükből – minden sorozatot figyelembe véve – csak négyet tudtak megnyerni, a Premier League tabelláján pedig a kilencedik helyen állnak.

A Chelsea 2019 júliusában bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával korábbi játékosát, aki tavaly nyáron több mint 200 millió eurót költött játékosokra, köztük Timo Wernerre, az RB Leipzig gólvágójára, Kai Havertzre, a Bayer Leverkusen középpályására, valamint Hakim Ziyechre, az Ajax csatárára. Lampard viszont képtelen volt őket beilleszteni a csapatába, amit bizonyít az említett játékosok teljesítménye is: Werner tavaly nyári érkezése óta mindössze négy gólt tudott lőni, Havertz pedig a kezdőcsapatba sem tudta stabilan beverekedni magát.

Sajtóinformációk szerint Lampard utódja Thomas Tuchel lehet. A 47 éves német tréner edzői karrierét Stuttgartban kezdte, de volt az Augsburg, a Mainz, a Borussia Dortmund, legutóbb pedig a Paris Saint-Germain vezetőedzője is. A PSG-vel egészen a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelt a 2019–2020-as szezonban, ott a Bayern München verte meg őket 1-0-ra.

A németet nemrég azért rúgták ki a párizsi klubtól, mert a korábbi sokszoros bajnok együttes nehezen vette a szezonrajtot, és botladozott a Bajnokok Ligájában is. Tuchelnek lesz ismerőse a Chelsea-ben, ha tényleg ő veszi át az irányítását: a PSG korábbi csapatkapitánya, Thiago Silva – ugyancsak tavaly nyáron – ingyen igazolt Londonba. A PSG irányítást a Tottenham Spurs korábbi vezetőedzője, Mauricio Pochettino vette át Tuchel távozása után.

Hozzászólások