szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Édesanyja feladta tanári állását, hogy teljes munkaidőben gyereke YouTube-videóival foglalkozzon. Megérte: milliók rajonganak azért, ahogy 5 éves fia szórakozik, a játékgyártók pedig sorban állnak a családnál a fizetett felvételekért.

Ha esetleg valaki nem értené, hogyan lehet napjaink egyik legnagyobb YouTube-sztárja egy 5 éves gyerek, akkor íme egy adat: a Guardian beszámolója szerint a videómegosztó 100 legnépszerűbb csatornájából 20 játékokkal foglalkozik. Ahogy Ryan is, aki ránézésre egy átlagos amerikai óvodás. De csak ránézésre, mert amikor az alábbi videót közétették, megváltozott az élete: egy csapásra világsztár lett a már 570 milliós nézettségű felvétellel.

A fiúnak nem kell a szüleinél könyörögnie a legjobb játékokért, a játékgyártók állnak sorban a családjánál, hogy Ryan a termékeikkel játsszon egy videón. Jim Silver játékszakértő a Verge cikkében elmondta: ha legalább 10 millióan megnéznek egy játéktesztelő videót Ryan csatornáján, és a fiúnak tetszik is a termék, attól egy globális játékgyártó bevétele is érezhetően nő.

És persze Ryan szüleinek pénztárcája is dagad, becslések szerint a jelenleg közel 5,6 millió feliratkozóval rendelkező csatorna, a Ryan ToysReview 1 millió dollárt, vagyis 300 millió forint bevételt hoz havonta. Nem is meglepő, hogy édesanyja feladta középiskolai kémiatanár állását, teljes munkaidőben a YouTube-csatornával foglalkozik.

Sok kritika éri a csatornát, hiszen 5 éves gyereket “használnak fel” a szülei. Ryan életmódját viszont próbálják a normálishoz közelíteni: szinte csak hétvégén veszik fel a videókat, amikor minden más gyerek is játszik otthon, majd hogy ne legyen elkényeztetve a gyerek, a felvételek után rászorulóknak ajándékozzák a játékokat.

Az persze már más kérdés: mennyire normális, hogy az alábbi videón az anya lázas beteg gyermekét is “munkára” fogja?

A YouTube 2016-os bevételi toplistáján még nem volt ott Ryan, de mérget vennénk rá, hogy a 2017-es Top 10-ben előkelő helyen végez majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán különleges videóval köszöntötte fel a születésnapos Nagy Ferót

Orbán különleges videóval köszöntötte fel a születésnapos Nagy Ferót

Az utazás már sohasem lesz a régi az Airbnb vezetője szerint

Az utazás már sohasem lesz a régi az Airbnb vezetője szerint

Átlépte a 11 ezret a koronavírus magyar áldozatainak száma

Átlépte a 11 ezret a koronavírus magyar áldozatainak száma