szerző:
hvg.hu

Egy levegőben megtankolt repülőgép látványa mindig különleges látvány. De még érdekesebb a jelenet, ha egy tankergépbe töltenek át üzemanyagot egy másikból.

A Boeing által gyártott KC-46 Pegasus a tankergépek új generációjaként idén, vagy legkésőbb jövő év elején áll majd szolgálatba. Az amerikai légierő mellett már a japán hadsereg is leadta a rendelését. Hogy miért dönt majd várhatóan több ország is a kiöregedő KC-135 Stratotankerek KC-46-osra váltása mellett, arra egy érthető érvet láthatunk a Boeing korábbi videóján: az egyik KC-46-osból töltenek át üzemanyagot a másikba. Percenként 4500 litert, összesen több mint 66 ezer litert.

©

A 3 óra 48 percen át tartó repülés után mindkét tankergép rendben leszállt a repülőgépgyártó seattle-i tesztbázisán. A Boeing legutóbb, április végén közölt adatai szerint a KC-46-os gépek a különféle tesztelések során eddig már több mint 2900 lerepült órát teljesítettek.

A tesztek során korábban az is kiderült már, hogy egy F-18-as vadászrepülőt is gond nélkül után tudnak tölteni a levegőben.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Menekültekkel fotózkodott a Pápa

Menekültekkel fotózkodott a Pápa

Donald Trump kitüntette Elvis Presley-t

Donald Trump kitüntette Elvis Presley-t

Novák Katalin: összefogással még több koraszülöttből lehet egészséges felnőtt

Novák Katalin: összefogással még több koraszülöttből lehet egészséges felnőtt

18 mentőautót vesz a honvédség

18 mentőautót vesz a honvédség

Kiütötte ellenfelét, hibátlan a Győr

Kiütötte ellenfelét, hibátlan a Győr

Háromszáz milliárdnyi Mészáros-vagyon vált láthatóvá

Háromszáz milliárdnyi Mészáros-vagyon vált láthatóvá