szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Adobe és a Dungeons & Dragons mögött álló vállalat közös felhívásával most bárki beírhatja magát a legendás szerepjáték történetébe, munkáját pedig komoly pénzzel is honorálhatják.

A több kiegészítőt is tartalmazó Dungeons and Dragons minden idők egyik, ha nem a legsikeresebb asztali szerepjátéka. Emellett gyakran hivatkoznak rá úgy, mint a mai modern fantasy-k ősatyja, több társas- és videojáték ugyanis épp a D&D-nek köszönheti sikereit.

Ezért sem kis dolog az Adobe és a szerepjáték világát gondozó Wizards of the Coast közös felhívása: a két vállalat arra kéri a képszerkesztéshez és számítógépes grafikához értőket, rajzolják meg a Photoshop bármely verziójában a közelgő új történet főgonoszát.

A Summon the Terror of Undermountain címmel hirdetett játékhoz a készítők segítséget is adnak. Egy több mint 100 grafikai elemet felvonultató készletből kell összerakniuk a pályázóknak saját szörnyüket, majd a kész alkotást JPG-ben vagy PNG-ben továbbküldeni. Mindenki egyetlen munkával indulhat és az sem gond, ha nincs telepítve a Photoshop, a cég honlapján ugyanis díjmentesen igényelhető egy kifejezetten a versenyre használható verzió.

Nyertest decemberben hirdetnek, az illető pedig mindent visz: a fődíj 5000 dollár, amely a mai árfolyamon számítva kicsivel több mint 1,3 millió forint. Emellett lehetőséget kap, hogy ellátogasson a Wizards of the Coast amerikai főhadiszállására, munkája pedig örökidőkre a Dungeons and Dragons világának részese lesz, továbbá minifigura, azaz gyűjthető ereklye formájában is elkészül. A sikeres részvétel jövőbeni munkával és megkeresésekkel is járhat, tehát karrierépítés szempontjából sem utolsó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Félelmetes, ahogy egyszerre mozdul meg több tucat kínai robotkutya – videó

Félelmetes, ahogy egyszerre mozdul meg több tucat kínai robotkutya – videó

Hadházy feljelentést tett a rendőrségen, mert szerinte Tiborcz turai kastélyszállója vendégeket fogad

Hadházy feljelentést tett a rendőrségen, mert szerinte Tiborcz turai kastélyszállója vendégeket fogad

Meghalt három koronavírusos beteg Romániában, mert leálltak a lélegeztetőgépek

Meghalt három koronavírusos beteg Romániában, mert leálltak a lélegeztetőgépek