szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A részletek még nem ismertek, az azonban már biztos, hogy az Amazon egy robotja a felelős egy csütörtöki baleset miatt, ami a cég New Jersey-i raktárában történt.

Kórházba került az Amazon 24 dolgozója azt követően, hogy a cég amerikai raktárában használt automata rendszer (vagyis robot) valamiért medveriasztó gázspray-vel lefújta őket. Veszélyes vegyületről van szó, amely az embert átmenetileg el is vakíthatja, ha a szembe kerül.

A baleset részletei egyelőre nem ismertek (a helyszínre érkező mentőcsapat úgy értesült a BBC szerint, hogy egy gép kilyukasztotta a flakont), így az is elképzelhető, hogy működésbeli hibáról, és inkább balesetről van szó.

Az azonban biztos, hogy 24 ember kórházba került miatta, egyikük állapota ráadásul kritikus. A helyszínen lévők közül további 30 embert kellett még ellátni, miután őket is elérte a flakonban lévő vegyület.

Az Amazon több gyárában is automatizált rendszereket (robotkart, futószalagot) használ a gyorsabb munkavégzés érdekében. Idén egyébként már volt hasonló ügye az Amazonnak: a vállalat egy mesterséges intelligencia alapú HR-robotot fejlesztett, a munkába azonban hiba csúszott, a gép ugyanis szexista lett, és sorra elutasította a női álláskeresőket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy ITM-es prezentáció alapján nem választható lehetőség a további egyetemek magánosítása

Egy ITM-es prezentáció alapján nem választható lehetőség a további egyetemek magánosítása

Pécsi virológusok: Olyanoknál azonosították a koronavírus brit mutációját, akik nem utaztak

Pécsi virológusok: Olyanoknál azonosították a koronavírus brit mutációját, akik nem utaztak

Kigyulladt egy busz Óbudán

Kigyulladt egy busz Óbudán