szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook Messenger fejlesztői még októberben ígérték meg, hogy hamarosan elérhető lesz az alklamazásban a sötét mód. Az elküldött üzenetek visszavonására szolgáló funkciót már régebben lengették be. De már egyikre sem kell sokat várni.

November elején derült ki, hogy a Facebook Messenger felhasználói olyan funkciót kapnak az okostelefonos alkalmazásba, ami aranyat érhet. A fejlesztők elkészítették az Unsend funkciót, amelynek lényege, hogy egy elküldött üzenetet bizonyos ideig (10 perc) törölhetünk úgy, hogy az ne csak a mi csevegésünkből tűnjön el, de a címzettéből is.

A Facebook egy héttel később már be is kapcsolta az újdonságot, igaz, azóta sem érheti el mindenki. A funkció Bolíviában, Kolumbiában, valamint két európai országban, Litvániában és Lengyelországban lett elérhető, de azt ígérték, más országokban is megjelenik majd az appokban. A fejlesztés kapcsán most egy reddit-felhasználó lett figyelmes egy újdonságra.

A saras112 nevű júzer egy androidos mobil kijelzőjéről készített pillanatképet, amin jól látszik, hogy a felhasználó az üzenet törlésekor választhat, hogy csak nála tűnjön el az üzenetváltás, vagy a többi résztvevőnél is. A felhasználó szerint egy A/B tesztről lehet szó, mert a másik mobilján nem jött elő ilyen opció.

©

A fenti kép azért is érdekes, mert nem az Unsend (vagyis a Visszavonás) szó szerepel rajta, ami arra engedhet következtetni, hogy ez nem a 10 perces időkorláthoz kötődő funkció. Hogy ez mikor válik majd elérhetővé, azt egyelőre nem tudni, egy másik, szintén régóta ígért újdonság azonban épp a napokban mutatkozott be az appban.

A fejlesztők még az októberi nagy frissítésnél jelentették be, hogy hamarosan sötét módban is lehet majd használni az üzenetküldő alklmazást. Mindez azért fontos, mert így nemcsak az akkumulátorunkat kímélheti az app, hanem a szemünket is.

©

A Dark Mode névre keresztelt újdonság eléréséhez a Beállításokban kell kutatkodni, majd megváltoztatni a színbeállításokat. Az új funkciót ugyanakkor egyelőre nem lehet mindenhol elérni, így érdemes időnként frissíteni egyet az appon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!