Az, hogy milyen italt választunk az elénk tettek közül inkább múlik azon, hogy melyikhez milyen hatást kötünk, mint azon, hogy melyiknek milyen az íze – ez derül ki a chicagói Feinbergi Orvostudományi Iskola legújabb kutatásából, amelyet az Indy100 írt meg.
A kutatásban részt vevő 336 ezer főt két csoportra osztották: a "keserű-kóstoló csapat" kávét, teát, sört, vörösbort és grapefruitlevet kapott, míg az "édes-kóstoló csapat" mindenféle édes és édesített italokat.
A kutatók arra jutottak, hogy a felnőttek az alapján választottak az innivalók közül, hogy milyen az adott ital megítélése számukra. Többen azt mondták, hogy azért választották a kávét, mert szeretik, hogy felpörgető hatással van rájuk, míg a sört azért, mert szereti a neki tulajdonított ellazító hatást.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának tudományos eredményeket bemutató Facebook-oldalát.