szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Protect Nature oldalán osztottak meg egy videót egy delfinről, amely nem csak aranyos, más miatt is szerethető: óvja a környezetet.

Az biztos, hogy a jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a környezetvédelemre, azon belül is a hulladékok kezelésére, továbbá a világ egyre több pontján érzékelhető gondra, ami a műanyagok miatt ütötte fel a fejét. Különben baj lesz.

Persze már most is akadnak, akik a szabályokat figyelembe véve gyűjtik a szemetet, ami szintén hatalmas segítség. A Protect Nature a Facebook-oldalán mutatott be egy felvételt, amelyen egy rendkívül környezettudatos delfin látható. Az állat szokatlan ügyességgel állapítja meg a szemétbe kerülő dolgokról, hogy az éppen melyik vödörbe való, ráadásul alig néhány másodpercnyi gondolkodás után.

A delfinnek fém-, műanyag- és papírhulladékot is mutatnak, ő pedig a fejét mozgatva jelzi, hogy a kuka fölé tartott szemétdarab jó helyre kerülne-e, ha az illető bedobná azt. A legmeglepőbb, hogy egyiknél sem ütközik hibába, mindegyikről pontosan meg tudta állapítani, melyiket hova kell dobni.

Ha már műanyag: az EU csak nemrég hozta meg fontos döntését, amely szerint 2021-től tilos lesz az egyszer használatos műanyag tányérok, evőeszközök, keverőpálcák, szívószálak, lufipálcák és fültisztító pálcikák használata. Egy korábbi felmérés szerint a budapestiek elsöprő többsége választaná a visszaváltható palackot az egyszer használatos helyett.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pár kérdés után rögtönzött kordonozással védték a minisztereket a Szájerről kérdező újságíróktól

Pár kérdés után rögtönzött kordonozással védték a minisztereket a Szájerről kérdező újságíróktól

Már a botrányos házibuli előtt romokban volt a Fidesz-alapító Szájer József brüsszeli karrierje

Már a botrányos házibuli előtt romokban volt a Fidesz-alapító Szájer József brüsszeli karrierje

Egy háziorvos és egy főnővér is meghalt koronavírusban

Egy háziorvos és egy főnővér is meghalt koronavírusban