szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A küszöbön álló Pixel 4-ek egyik sokat emlegetett különlegessége nem lesz mindenütt elérhető, de ezúttal mi nem maradunk ki a jóból.

Október közepén mutatja be New Yorkban a Google a legújabb Pixel telefonokat, amelyeket már a 4-es szám kísér. Túl nagy meglepetésre nem számítunk, ugyanis szinte minden kiszivárgott már a telefonokról, részletes videót is láthattunk az egyik modellről, és sok minden kiderült az egyik valóban különleges funkciójáról, a Motion Sense-ről, amelyben a Google egy korábbi projektje, a Project Soli ölthetett testet.

©

A Motion Sense radartechnológiát használ, és így a Pixel 4-ek tulajdonosai egészen finom kézmozdulatokkal is vezérelhetik a telefonjukat. Úgy navigálhatnak például a zeneszámok között, hogy hozzá sem kell érniük a telefonjukhoz.

Már korábban is tudni lehetett, hogy nem minden országban lesz majd elérhető a Pixel 4-ekkel együtt ez a technológia, viszont most megnyugtathatjuk a hazai érdeklődőket: a legutóbbi értesülések ugyanis – amelyeket többek között a 9to5Google osztott meg – feltárták azt a 38 országot, ahol használható lesz a Motion Sense, és a listán Magyarország is rajta van. Japán, India, Ausztrália, Mexikó, Új-Zéland viszont most kimarad a jóból.

A 9to5Google egyébként néhány olyan alkalmazást is felfedezett, amelyeknél már használhatók lesznek a Motion Sense által nyújtott lehetőségek. Ezek: Amazon Music, Deezer, Google Play Music, iHeartRadio, Pandora, Spotify, Spotify Stations, YouTube, YouTube Music.

Ha máskor is tudni szeretne a Google újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!