szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A YouTube szerint Donald Trump kampánycsapata több száz olyan politikai hirdetést adott fel, amely sértette a videómegosztó szolgáltatás szabályzatát.

A 2020-as amerikai elnökválasztás kapcsán az egyik legfontosabb kérdés, hogy mennyire sikerül elejét venni annak az álhírterjesztési dömpingnek, amelyről – a legutóbbi kampány kapcsán – még ma is vitáznak a politikusok és szakértők. Nemrég nagy port kavart a Facebook egy szeptemberben bejelentett változtatása, amely lényege, hogy a politikai szereplőkre ezentúl lazább szabályok vonatkoznak, és azért sem büntetik meg őket, ha egy bejegyzésben hazudnak. Donald Trump rögtön fel is adott 1800 hirdetést – aztán a Facebook mégis beintett a politikusoknak egy kicsit.

A Google ennél egy kicsit határozottabban lépett: korlátozták, hogy a politikusok a felhasználókat politikai hovatartozás vagy a választói jegyzék alapján érjék el.

©

Susan Wojcicki, a YouTube vezére egy interjú során elárulta, a nyár folyamán több mint 300 olyan hirdetést töröltek – a Google-ről és a YouTube-ról –, amit Trump kampánycsapata adott fel, de megsértette a politikai hirdetésekre vonatkozó szabályzatot – írja a The Next Web. Azt viszont nem árulta el, pontosan mely szabályokat szegték meg Trumpék. Az érintett reklámok jellemzően csupán néhány napon keresztül futottak a platformokon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pár hónapon belül két új központot is kapott a magyar hírszerzés

Pár hónapon belül két új központot is kapott a magyar hírszerzés

Észak-Macedónia miniszterelnöke legális füvezéssel hozna turistákat

Észak-Macedónia miniszterelnöke legális füvezéssel hozna turistákat

Daruval, fél nap alatt mentettek ki egy kútba esett elefántot

Daruval, fél nap alatt mentettek ki egy kútba esett elefántot