szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Instagram szeretné, ha minél kevesebb gyerek lenne a platformon, ezért mostantól kérni fogják a regisztrációkor az illető születési dátumát.

Valószínűleg kevesen – a kelleténél jóval kevesebben – van tisztában azzal, hogy az Instagram nem mindig gyerekeknek való. Ez már a képmegosztó üzemeltetői számára is kezd kényelmetlenné válni, ezért szerdán egy új szabály lépett életbe: aki regisztrál a szolgáltatásba, attól a rendszer megkérdezi a születési dátumát. Akinek pedig a Facebook-profilján nyilvános ez az adat, annak behúzhatja onnan az algoritmus.

A bejelentés szerint a cél az, hogy minél kevesebb 13 éven aluli felhasználó legyen a rendszerben, illetve biztonságos szolgáltatást tudjanak nyújtani a kiskorúaknak. Ezt segítheti például az is, ha elmagyarázzák nekik, miként használhatják a platformot, vagy a megfelelő adatvédelmi beállítást alkalmazzák náluk.

Az újdonságot a következő hónapokban vezetik be világszerte, fokozatosan. Az Instagram állítja, a felhasználón kívül senki más nem láthatja majd, hogy az adott felhasználó hány éves. Kérdés persze, hogy a megoldás mennyire lesz hatékony, hiszen bármit be lehet majd írni az életkort firtató kérdéshez.

De nem ez az egyetlen változás, amivel találkozhatnak a felhasználók. Ezután korlátozható majd, hány bejövő üzenet vagy meghívás érkezhet az adott felhasználóhoz. Korábban ezen a téren "finomhangolásra" nem volt lehetőség.

Ha máskor is tudni szeretne az Instagram változtatásairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!