szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem lehet mostantól csak telefonszámmal használni a Messengert, az üzengetéshez mindenképp Facebook-fiók kell. A változtatást titokban hajtotta végre a közösségi oldal.

December 26-án, karácsonykor tűntetett el egy kiskaput Messenger nevű üzenetküldőjéből a Facebook - hívta fel a figyelmet a VentureBeat technológiai lap. A Messengert eddig telefonszámmal való bejelentkezés után, de Facebook-fiók nélkül is lehetett használni, ám egy változtatás miatt ez már nem lehetséges.

Az újítás azok számára kényelmetlen, akik facebookos regisztráció nélkül chateltek a másikkal, mert úgy gondolták, a két szolgáltatás közül csupán egyikre van szükségük. (Vagy azért, mert igyekeztek tudatosan nem használni a fő appot.) Mivel azonban a kiskapu megszűnt, nekik is regisztrálniuk kell az oldalra.

A Facebook szinte minden évben változtat valamit az üzenetküldésben, és nem mindegyik jár előnnyel. 2014-ben úgy döntöttek, hogy száműzik az üzenetküldés lehetőségét a fő alkalmazásból, és helyette a különálló Messenger használatát erőltetik a felhasználókra. Napjainkra viszont átgondolták a dolgot, és úgy fest, a Messenger visszakerülhet a Facebookba.

A most, titokban bekövetkezett újítás a Facebook magyarországi súgójában is megtalálható. Ott azt írják: a Messenger használatához most már egy Facebook-fiókot kell létrehozniuk a felhasználóknak, anélkül ugyanis nem tudnak csevegni a másikkal.

A módosítás a Facebook többi felhasználójára nézve semmilyen (látható) újdonságot nem hoz.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebookot vagy a Messengert érintő változásokról, lájkolja és figyelje a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Suhajda Gábor Tech

Önnek egy rakás új értesítése érkezett

Naponta átlagosan 40-50 értesítés érkezik a telefonunkra. Nyolc órányi alvással számolva ez minden ébren töltött órában átlagosan 3 értesítést jelent. A témával foglalkozó pszichológusok szerint az értesítések nagyon komoly stresszforrást jelentenek a mai ember számára. Ön hány értesítést kap a telefonjára egy nap? Gondolkodott már azon, hogy abból vajon mennyi igazán érdemes az azonnali figyelmére?