szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden jel arra mutat, hogy visszarakja az üzenetküldés lehetőségét a fő alkalmazásába a Facebook, így a Messenger telepítése nélkül is lehet majd beszélgetni a másikkal.

Valóságos népharagot szított a Facebook, amikor 2014-ben úgy döntöttek: száműzik az üzenetküldés lehetőségét a fő alkalmazásból, és helyette a különálló Messenger használatát erőltetik a felhasználókra.

Az üzenetküldőnek fejlesztett Messenger 2011-ben kezdett működni, ám három éven át még a rendes appból is lehetett beszélni a másikkal. Így a böngészés és a chatelés is megoldható volt egyetlen felületről.

A Facebook azonban úgy tűnik, belátta, mekkora hibát vétettek, és több év erőlködés után inkább visszacsinálják az egészet:

újból lehet majd üzenni a szolgáltatásból.

A dolgot az alkalmazások funkcióbeli újításait igen gyakran kiszivárogtató Jane Manchun Wong szúrta ki. A fő alkalmazás egy olyan verziója került hozzá, amely nem csak máshogy néz ki, az arról készült képernyőkép szerint már üzenetküldésre is alkalmas. (Illetve lesz mindenki másnál, amikor bevezetik.)

A változtatás valószínűleg a Facebook még január végén kitudódott tervéhez köthető, amely szerint a szolgáltatás minden platformját (az Instagramot és a WhatsAppot is beleértve) egyetlen ökoszisztémába zsúfolnák, hogy könnyebb legyen az egyes felületek közti vándorlás – akkor legalábbis így hírlett.

Wong szerint a Messenger maga nem szűnik meg, egy másik közönséget fog majd kiszolgálni. Hogy minderre mikor kerül sor, még nem tudni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Íme Balu, az 1150 lóerős új magyar versenykamion – körbefotóztuk

Íme Balu, az 1150 lóerős új magyar versenykamion – körbefotóztuk

Öt éve nem sikerült kármentesíteni az Illatos úti telepet

Öt éve nem sikerült kármentesíteni az Illatos úti telepet

Újabb 22 magyar fertőződött meg

Újabb 22 magyar fertőződött meg