szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mostanra dúsgazdaggá válhatott volna az egyik legnépszerűbb koronavírus-ellenőrző oldal készítője, a 17 éves Avi Schiffmann, ő azonban úgy döntött, inkább reklámmentes portált fejleszt.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Egy még középiskolás diák, a 17 éves Avi Schiffmann áll az ncov2019 nevű weboldal mögött, amely az egyik legnépszerűbb olyan portál, ahol nyomon követhető, hogyan áll a világ a koronavírus-fertőzöttek számában.

A weboldal nem rendelkezik különleges funkciókkal, ahogy máshol nem közölt eredmények sem olvashatók rajta. A népszerűségét elsősorban annak köszönheti, hogy igen letisztult formában készült, és már a vuhani vírushelyzet óta üzemel. Vagyis jó ideje figyeli az eseményeket.

©

Schiffmann elmondása szerint YouTube-videókból sajátította el, hogyan programozza le az oldalt, amely a világ legfontosabb szervezeteitől gyűjt információkat a pontos adatközléshez. A szájtot naponta 30 millióan keresik fel, de volt, hogy ennél is többen kattintottak rá.

Egy ilyen felfutott oldalnál természetesnek tűnhet, hogy befektetők keresik fel az üzemeltetőt. Ez Schiffmannal is megtörtént: egy cég reklámokat szeretett volna elhelyezni az oldalon, mintegy 8 millió dollár, vagyis kb. 2,5 milliárd forint értékben. A fiú azonban nemet mondott az ajánlatra, mert a pénznél fontosabbnak tartotta, hogy a látogatók reklámmentes környezetben tanulmányozhassák a járvány alakulását.

©

Az iskolást egyébként lehet támogatni, a tájékoztató oldal egyik menüpontját használva bárki utalhat neki pénzt. A fiatal azonban csak egy kávé vagy kóla árát fogadja el. Aki akar, persze többet is küldhet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyetlen játékos sem került idén az utánpótlásból a felcsúti fociakadémia felnőttcsapatába

Egyetlen játékos sem került idén az utánpótlásból a felcsúti fociakadémia felnőttcsapatába

Zivataros szombat jön, kiadták a figyelmeztetést

Zivataros szombat jön, kiadták a figyelmeztetést

Milyen ajtókat tárhat ki, ha nyitottak vagyunk?

Milyen ajtókat tárhat ki, ha nyitottak vagyunk?