szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Képtelen megbékélni a gondolattal a Google, hogy nincs működő, népszerű közösségi oldala. Úgyhogy megint megpróbálkoznak eggyel: a Plus és a Shoelace után itt a Keen.

Csendben új közösségi oldal indításán ügyködött a Google, amely mostanra el is készült: az adott témába illő élmények gyűjtéséhez kitalált Keent ugyanaz az Area 120 nevű csapat fejlesztette, amely a Google több közösségi projektét is vitte az évek során. Az ötlet a most mér a Keen társalapítójaként is jegyzett CJ Adamstől származik, aki feleségével együtt fordult a Google fejlesztőihez, hogy megvalósítsák elképzeléseiket – írta a Phone Arena.

A Keen lényegében kisebb blogokat jelent, ahol egyetlen felület alá rendezhetők a felhasználót érdeklő témák. Amennyiben a másik is szimpatikusnak találja az adott tevékenységet, úgy egyetlen gombnyomással csatlakozni lehet a közösséghez. Ha valaki például szeret kenyeret sütni, úgy indíthat ezzel foglalkozó csoportot is. Az oldal rendelkezik hagyományos keresővel, de hashtagek (kulcsszavak) alapján is lehet szűrni.

A The Verge egyenesen egy második Pinterestnek nevezi a már a weben is elérhető szolgáltatást. A Keen weboldalán kívül alkalmazással is elérhető a szolgáltatás, egyelőre csak androidos telefonokról.

Nagy kérdés, mit sikerül elérnie az újdonsággal a Google-nek, mert a cég ilyen irányú próbálkozásai eddig rendre kudarcba fulladtak: a Google+-t adatszivárgás miatt került komoly bajba, az ezután indított Shoelace (cipőfűző) pedig senkit nem érdekelt. A cég mindezek ellenére egy harmadik ötletet is bedobott, remélve, hogy ezt nem kell hónapok után lekapcsolniuk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1,3 milliárdos váltságdíjat fizetett egy amerikai utazási iroda, miután 30 ezer gépét zárolták zsarolóvírussal

1,3 milliárdos váltságdíjat fizetett egy amerikai utazási iroda, miután 30 ezer gépét zárolták zsarolóvírussal

Hogyan lett a kereskedelmi háború frontja egy app, ahol kamaszok táncolnak?

Hogyan lett a kereskedelmi háború frontja egy app, ahol kamaszok táncolnak?

Kihúzták a hatos lottó számait

Kihúzták a hatos lottó számait