szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Xiaomi még tavaly mutatta meg, mire képes a Super Charge Turbo névre keresztelt gyorstöltő prototípusa. A jelek szerint sikerült véglegesíteni a technológiát.

Egyre élesedik a verseny a telefonokhoz készített gyorstöltők terén – legalábbis a mobilipar kínai szereplői között. A Xiaomi még 2019-ben lengette be, hogy egy 100W-os gyorstöltőt fog piacra dobni, majd az idei évben már egy 120W-os egységről jött hír. Ehhez képest a szintén kínai Oppo a napokban azzal került be a hírekbe, hogy bejelentették: július 15-én egy 125W-os töltőt mutatnak majd be.

Az Oppo után most újra a Xiaomi lépett elő. A cég a kínai közösségi oldalon, a Weibón tette közzé: augusztusban leleplezik a 100W-os egységüket.

Bár ez első hallásra visszalépésnek tűnhet, valójában nem az. 2019-ben a Xiaomi csak a technológia prototípusát leplezte le – valószínűleg az Oppo is így tesz majd szerdán –, és azt ígérte, 2020-ban mutatják majd be az egység végső változatát.

A Super Charge Turbót a Foxconn fogja gyártani, és ha hihetünk a korábban közzétett videónak, 17 perc alatt lesz képes 0-ról 100 százalékra feltölteni egy 4000 mAh egységet.

A Xiaomi a GSMArena szerint azt is belebegtette a Weibón, hogy egy minden eddiginél gyorsabb vezeték nélküli töltési technológián dolgoznak, erről azonban semmilyen más információt nem voltak hajlandók elárulni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
360 millió dollárt vesztett a legutóbbi negyedévben az Adidas, de nagyon optimisták

360 millió dollárt vesztett a legutóbbi negyedévben az Adidas, de nagyon optimisták

Bloggerekkel oldaná meg az Index az „átmeneti időszakot”

Bloggerekkel oldaná meg az Index az „átmeneti időszakot”

Budapestnek kuss, a kormány baráti cégekkel intézi a főváros fejlesztését

Budapestnek kuss, a kormány baráti cégekkel intézi a főváros fejlesztését