szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután a Microsoft rátért az egyetlen Windows-elnevezésre, a Windows 10-re, évente két nagy frissítést adott ki hozzá. Ez a stratégia azonban 2021-től megváltozhat.

Hamar elsajátíthattuk a Microsoft Windows 10 update stratégiáját: tavasszal és ősszel frissítik a rendszert. A tavaszi frissítés során az RTM (release to manufacturing, azaz a sokszorosításra kész verzió) márciusban, a nyilvános kiadás áprilisban vagy májusban érkezik, ősszel pedig az RTM szeptemberre, a nyilvános kiadás októberre vagy novemberre datálódik.

Mindez jól is hangzik, azonban egyfajta csapdahelyzetet teremtett a Microsoftnak, a két frissítés között ugyanis nem volt elegendő idő valamennyi fejlesztés alapos tesztelésére, így az update-ek után nem egyszer probléma jelentkezett. Tavaly azután más megközelítésre váltottak a redmondiak, és az őszi frissítést kisebb szervizcsomagszerű kiadássá alakították, ami tulajdonképpen csak a hibajavításokat és apróbb fejlesztéseket tartalmazott. Úgy is mondhatnánk, hogy az őszi kiadás a tavaszi update finomítása lett.

Mindez azonban újra megváltozhat jövőre, a Windows 10X megjelenésével – írja a Windows Central. A rendszer bejelentésével együtt a Microsoft megváltoztatná a Windows 10 teljes verziójára vonatkozó frissítési stratégiáját is. A tavaszi frissítés lenne a Windows 10X-é, míg az őszi a Windows 10 szolgáltatásfrissítésévé válna.

Windows 10X emulátorral
©

Ezzel a stratégiával jól járnának a felhasználók, a Microsoftnak ugyanis bőven lenne ideje a Windows 10 frissítésére koncentrálni, minden fejlesztést alaposan tesztelni. Minderre persze még ne vegyünk mérget, ugyanis a Windows 10X még nincsen teljesen kész, s bár nemrégiben az a hír röppent fel, hogy 2021 tavaszára készen lesz, már ez a dátum is jóval későbbi, mint ami az eredeti tervekben szerepelt, szóval még bármi megtörténhet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!