szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új tervekkel jelentkezett a Google, egyszerre kínálna megoldást San Francisco lakhatási problémáira és dolgozóinak elszállásolására.

A Google bejelentette, hogy egy város a városban jellegű épületegyüttest húzna fel San Franciscón belül, hogy alkalmazottainak ne kelljen sokat utazniuk munka előtt és után. Az egyelőre csak tervekben létező, Middlefield Park nevű település másik haszna az lenne a Google szerint, hogy a cég dolgozóinak

nem kellene magas bérleti díjat fizetniük a lakhatásért.

San Franciscóban ugyanis drága az élet, melyet részben maga a Google okoz: a vállalathoz folyamatosan csatlakozó munkatársak miatt nagyot nőttek az árak. A projekttel viszont javítható lenne a helyzet, a Google ráadásul nem csak munkatársainak biztosítana lakhatást a területen.

A cég ennek megfelelően nem néhány tucat, hanem sok száz, összesen 1850 lakás kialakításában gondolkodik. A Google korábban ráadásul azt ígérte: jövedelmező vállalatként igyekszik kivenni a részét a helyi lakhatási krízis enyhítéséből, amely probléma napjainkra még súlyosabbá vált.

A Middlefield Parkban a keresőcég szerint boltoknak és éttermeknek is bőséggel jutna hely, a város ugyanis egy 162 ezer négyzetméteres birtokon terülne el. Az ugyanakkor nem világos, hogy az ott működő vállalkozásokat is a Google tartaná-e el. A projekt megvalósításának határideje szintén nem ismert.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre gyanúsabbá válik az orosz „sztárnáci” öngyilkossága

Egyre gyanúsabbá válik az orosz „sztárnáci” öngyilkossága

David Attenborough megkongatta a vészharangot, hamarosan egymillió faj halhat ki

David Attenborough megkongatta a vészharangot, hamarosan egymillió faj halhat ki

Egyedül maradt a varsói magyar nagykövet, amikor nem állt ki a szexuális kisebbségek védelmében

Egyedül maradt a varsói magyar nagykövet, amikor nem állt ki a szexuális kisebbségek védelmében