szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jack Buser, a Stadia egyik igazgatója egy interjúban árult el néhány fontos tudnivalót a szolgáltatásról.

A Google egy évvel ezelőtt, 2019 novemberében indította útnak a játékosoknak szánt szolgáltatását, a Stadiát, amelynek lényege, hogy a felhőben játszhatunk. A cég minden erőforrást biztosít ahhoz, hogy ezt megtehessük, így a felhasználónak csak egy erős internetkapcsolattal kell rendelkeznie.

A szolgáltatás első fogadtatása felemásra sikeredett, a játékosok ugyanis felrótták a Google-nek, hogy meglehetősen gyér választékkal indult el. A vállalat kezdetben nagyjából 60 játékot vonultatott fel, majd néhány hónapja bejelentették, hogy további 16 érkezik a platformra. Ez még mindig nem tűnik annak a kritikus tömegnek, amit elvárhatnánk, hamarosan azonban változhat a dolog.

Jack Buser, a Stadia egyik igazgatója szerint hamarosan nagyjából 400 játékkal bővül majd a kínálat. A szakember a MobileSyrupnak adott interjújában árulta el, hogy jelenleg 200 fejlesztővel dolgoznak együtt, akik kifejezetten a Stadiára készítenek játékot.

Pontos részleteket nem árult el, annyit azonban elmondott, hogy ezekre 2021-ben, illetve az után lehet majd számítani.

Buser megfogalmazásából az is kiderült, hogy a Google egyelőre hosszú távra tervez a platformmal. A cég első körben 2023-ig üzemelteti majd a Stadiát, és ha úgy látják, bejön a dolog, meghosszabbítják a projektet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Utazási korlátozásokat vezethet be az EU

Utazási korlátozásokat vezethet be az EU

Óriási bálnatetemet vontattak Nápolyba

Óriási bálnatetemet vontattak Nápolyba

Az eddigi legszebb kabriót csinálták az olaszok a Tesla Model S-ből

Az eddigi legszebb kabriót csinálták az olaszok a Tesla Model S-ből