szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az újgenerációs konzolok elég nagyok, így nem férnek be mindenhova. A svéd bútoróriás ezen igyekszik segíteni egy kreatív megoldással.

Úgynevezett kartonkonzolokat helyezett el néhány áruházában az IKEA, melyekkel az új PlayStation 5 és az Xbox Series X tulajdonosokat igyekszik segíteni a svéd bútorgyártó: a méretarányos mintákkal még az üzletben kitalálható, melyik az a szekrény, polc vagy tárolórész, amelyben biztosan elférnek a méretes készülékek.

A tavaly novemberben megjelent PS5 és az újabb Xbox ugyanis elég nagyok, tehát előfordulhat, hogy azokban a fakkokba, ahol korábban a játékgépek valamelyik előző modelljét tárolta a vásárló, a modernebb eszközök már nem helyezhetők el. (A karton természetesen nem hazavihető, csak a tervezéshez használható, a boltban.)

©

Az IKEA egy humoros üzenetet is elrejtett a PS5 kartonváltozatán, mellyel a készülék bemutatója után elterjedt mémekre utalnak. A Sony újdonságát látva ugyanis különféle alkotások születtek az internetes népművészektől. Ezeket mi is bemutattuk ebben a cikkünkben.

A PS5-ből jelenleg világszerte, így Magyarországon is hiány van, amit elsősorban a koronavírus-járvány miatt visszább vett gyártói kapacitás okozott. De a nyerészkedők is tettek róla, hogy a tisztességes felhasználók minél nehezebben jussanak hozzá a vágyott termékhez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gécs Dániel Tech

Ebben a PS5-ös játékban embertelen megpróbáltatásban lesz része

A PlayStation 3-as korszak egyik hangsúlyos játéka volt a Demon's Souls – leginkább a rendkívül változatos ellenfelek miatt. Az izzasztó program most új köntösben, a modernebb PlayStation 5-ön lett játszható – csak legyen hozzá türelmünk.

Lehangoló látvány, ahogyan a 20 év rabság után kiszabadított medve még mindig a megszokott köreit rója

Lehangoló látvány, ahogyan a 20 év rabság után kiszabadított medve még mindig a megszokott köreit rója

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

Szombathelytől Csíkszeredáig: közel 20 focicsapat van már Mészáros Lőrinc köreiben

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra