szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A PBKreviews nevű YouTube-csatorna videósa szerint a Galaxy S21 5G és a Galaxy S20 5G felépítése között szinte alig van különbség, vagyis a belső elrendezésen nem sokat változtatott a Samsung.

Még egy hét sem telt el azóta, hogy a Samsung bemutatta az idei évre szánt csúcsmobilját, a Galaxy S21-et, és annak különböző változatait, máris felkerült a YouTube-ra egy videó, ahol szétszerelik a készüléket. A felvétel alapján úgy tűnik, nincs túl nagy különbség a Galaxy S21 5G, valamint a tavaly bemutatott Galaxy S20 között.

Így néz ki szétszedve a Galaxy S21 5G:

©

És így a Galaxy S20 5G:

©

Az első érdekesség, ami azonnal feltűnik, az az, hogy a Galaxy S21 hátoldala teljes egészében műanyag, vagyis üveggel ezen a felületen nem találkozhatunk.

A készülékben két darab mmWave kommunikációt lehetővé tévő antenna van, amik a telefon két oldalán helyezkednek el. A Samsung tavaly csak az amerikai Verizon számára épített ilyen antennákat a Galaxy S20-ba, az idei évben azonban ez már nem egyedi funkció.

Ami a javítást illeti: a kijelző szalagkábelei eltávolíthatók, ami nagyban megkönnyíti a kijelző cseréjét. Ehhez el kell távolítani a hátlapot, a vezeték nélküli töltést lehetővé tévő tekercset, valamint az USB-C aljzatot, a nano SIM slotot, valamint a kijelző kábel csatlakozási pontját is tartalmazó egységet.

A PBKreviews nevű YouTube-csatorna videósa szerint a szerelhetőség szempontjából két gyenge pontja van a mobilnak: az akkumulátor és a szelfikamera, mindkettőt nehéz kinyerni a készülékből.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az emberölések 80 százaléka családon belül történt Magyarországon

Az emberölések 80 százaléka családon belül történt Magyarországon

Jelentősen csökkent az autólopások száma tavaly – itt a lista a legnépszerűbb márkákkal

Jelentősen csökkent az autólopások száma tavaly – itt a lista a legnépszerűbb márkákkal

Nyomoz a rendőrség a BKV visszavont busztendere miatt

Nyomoz a rendőrség a BKV visszavont busztendere miatt