szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Oppo ismét csepegtetett némi információt feltekerhető kijelzős mobiljáról, az Oppo X 2021-ről. Ezúttal konkrétan a szerkezet működéséről.

Az Oppo még 2020 novemberében villantotta meg, miként is képzelhetjük el feltekerhető kijelzős telefonját. Az Oppo X 2021-ről azóta nem sokat lehetett hallani, de minap, a vezeték nélküli töltési technológiájának prezentálása közben előkerült a készülék.

A rövid videón az látható miként lesz a 6,7 colosból 7,4 colos kijelző – és fordítva. A mozgást két beépített motor segíti, a készülék oldalánál pedig egy 6,8 mm átmérőjű henger helyezkedik el, amin el tud gördülni a kijelző. Hogy a szerkezet mozgása megfelelő legyen, a készülék pedig akkor se legyen sérülékeny, ha a kijelző kinyitott állapotban van, az Oppo egymásba illeszkedő elemeket helyezett el a kijelző alatt, amelyek biztosítják a megfelelő működést.

Magát a kijelzőt egy 0,1 milliméter vastagságú, nagy szilárdságú acéllal erősítik meg, így az kellően rugalmas ahhoz, hogy még hajlítható legyen, viszont elég tartást ad ahhoz, hogy a képernyő ne gyűrődjön fel.

Ezek alapjőn a készüléknek két gyengébb pontja látszik. Egyfelől a széle, ahol a kijelző mozgását biztosító henger is található. Itt félő, hogy a szerkezet belsejébe bejutna a port és a víz, ami gyorsan tönkre tudná tenni a mechanikát. A másik, hogy a nyitott állapotban lévő kijelző valószínűleg egy erősebb nyomás hatására "becsukódhat", ami pedig már nemcsak a mechanikát, de magát a kijelzőt is tönkreteheti.

Arról nem is beszélve, hogy a készülék belsejébe rejtett mechanika miatt vagy az akkumulátoron kell majd spórolni, vagy egy meglehetősen vastag mobilt foghatunk majd kézbe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Saját tankönyveit bírálta el az állami kiadó, és kiválónak találta

Saját tankönyveit bírálta el az állami kiadó, és kiválónak találta

Dárdai elbeszélgetett sértődős gólszerzőjével

Dárdai elbeszélgetett sértődős gólszerzőjével

Már több mint egymillió halálos áldozata van a járványnak Európában

Már több mint egymillió halálos áldozata van a járványnak Európában