szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Oppo az Air Charger nevet adta a saját, vezeték nélküli töltési technológiájának, ami akkor is képes az áramot pumpálni a mobilba, ha az nincs a töltőpadon.

Néhány hete a Xiaomi, majd a Motorola is bemutatta fejlesztését, amellyel vezeték nélkül, akár több méteres távolságból is tölthetők lesznek a jövőben a készülékek. Ezen a téren a Xiaomi technológiája tűnik jobbnak, de tény, hogy a Motoroláé is működik.

Most az Oppo csatlakozott hozzájuk. A technológiát meg is mutatta egy videóban, és ezzel együtt egy másik fejlesztést is megvillantott.

A 30 másodperces felvételen azt látni, ahogy a gyártó egyik, egyelőre legfeljebb csak koncepció szintjén működő készülékét felemelik a töltőpadról, ami még akkor is tölti az akkumulátort, amikor az nagyjából 30 centiméter távolságra kerül tőle. Mindez a jelek szerint még a Motoroláéhoz képest is kisebb hatótávolságot jelent, ugyanakkor a technológia inkább csak demonstrációs célokat szolgál, a kiforrott változat vélhetően nagyobb teljesítményre lesz majd képes. Már csak azért is, mert 2020 áprilisban egy olyan megoldásról beszélt az Oppo, amely 10 méteres távolságról is működik. Ettől – a videó alapján – egyelőre még messze van a cég.

A Digital Chan Station nevű szivárogtató eközben már azt is tudni véli, hogy a vezeték nélküli töltő 7,5 W-os, így viszonylag alacsony sebességgel tudja tölteni a készüléket.

©

A videó másik érdekessége, hogy az Oppo X 2021-es változatát láthatjuk benne. Ezt már a tavalyi év végén is megvillantotta a gyártó: ez az a telefon, amelyik elvileg feltekerhető kijelzőt kap majd. A mobil a videó alapján ugyanúgy működik, mint a legutóbb látott Oppo X 2021: az oldalát kell végigsimítani ahhoz, hogy nagyobb kijelzőt kapjunk, és ugyanezt kell megtenni akkor is, ha az eredeti méretre váltanánk vissza.

Hogy mikor debütálhat a feltekerhető kijelzős telefon és a vezeték nélküli, távolról is működő töltés, egyelőre nem tudni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így látja a nemzetközi sajtó a Néppárt és a Fidesz szakítását

Így látja a nemzetközi sajtó a Néppárt és a Fidesz szakítását

40-50 ezer háztartást érint, hogy a Posta júliustól nem viszi ki a napilapokat

40-50 ezer háztartást érint, hogy a Posta júliustól nem viszi ki a napilapokat

Egy óra alatt annyi FFP2-maszkot vásároltak az eMAG-nál, mint előtte egy hónap alatt

Egy óra alatt annyi FFP2-maszkot vásároltak az eMAG-nál, mint előtte egy hónap alatt