szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 28 éves Seth Aaron Pendley nem akármilyen ügy miatt került a szövetségiek látókörébe: véget akart vetni az internetnek.

Egy Texas államban élő amerikai férfi elhatározta, hogy robbantással tönkreteszi az internetet. A terv szerencsére nem jött össze, ugyanis a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) még idő előtt tudomást szerzett a különleges, és kissé mulatságos fenyegetésről.

Az ügyben kiadott közlemény szerint a 28 éves Seth Aaron Pendley egy nyilvános fórumon érdeklődött arról, hol szerezhet C4 típusú robbanóanyagot, amellyel kárt tehet az Amazon egyik virginiai adatközpontjában. A férfi úgy kalkulált, hogy a létesítmény az amerikai szolgáltatás mintegy 70 százalékáért felelős, emellett rengeteg weboldal tárhelyét biztosítja.

Azt nem tudni, hogy Pendley számítása mennyire volt helyes, a nyomozók mindenesetre komolyan vették a fenyegetést. Pendleyt végül egy csalibomba segítségével sikerült elfogni, a férfi ugyanis találkozót szervezett a fórum egy ismeretlen tagjával, aki azt állította, robbanóanyagokkal foglalkozik – ez azonban nem volt igaz, a fenyegetőzőt az FBI egyik fedett ügynöke várta a helyszínen.

Pendley azt mondta, a merénylettel az Egyesült Államokat irányító, oligarchákból álló hálózatot akarta elvágni az internethasználattól. A férfi az FBI információi szerint a washingtoni Capitolium elleni zavargásokban is részt vett, ahova felfegyverkezve érkezett, de a puskát a kocsijában hagyta, és anélkül ment a tüntetők közé.

Az amerikai igazságügyi minisztérium (DoJ) szerint Pendley 20 évet is kaphat a robbantásokkal való fenyegetőzés miatt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!