szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A most következő történet teljesen olyan, mintha egy James Bond film egyik jelenete lenne.

A most következő történet teljesen olyan, mintha egy James Bond film egyik jelenete lenne. A mozikban általában megmosolyogtuk, amikor a szuperhős csak berakja az USB meghajtót az ellenséges szerverbe, majd megnyom egy gombot és máris meg lett fertőzve az egész hálózat… Az ISSSource legutóbbi beszámolója szerint ez pontosan így működik. Bár sokat még az Industrial Safety and Secutiory Source sem tudott kideríteni, annyit biztos, hogy egy Iránban dolgozó, Izraeli kettős ügynök sikeresne beépült a  Mujahedeen-e-Khalq (MEK) legbelsőbb köreibe. Végül ár annyira megbíztak benne, hogy feltűnés nélkül hozzáférhetett a legkomolyabb iráni számítógépekhez. Az ügynök a szupertitkos Natanz erőművet választotta célpontnak.

Egy egyszerű USB kulcsról átmásolta a szokásos Stuxnet vírust. (Iránban több tízezer gépet fertőztek már meg ezzel a vírussal ügynökök, többnyire azonban csak backdoor-t telepítenek vele). A Stuxnet a célgépre másolás után elvégzi a többit: elég rákattintani egy ikonra, vagy beírni bármilyen parancsot és a vírus máris aktiválódik. A történetben szereplő ügynök ezúttal nem backdoor-t telepített, hanem túlterhelésre állította a vírust, jelentős gondokat okozva ezzel az erőműben (állítólag). A történetet természetesen sem Irán, sem Izrael nem kommentálja. A tanulság? Nos, ha legközelebb titkosügynököt látunk a moziban, aki mindenféle számítástechnikai tudás nélkül, egy darab USB kulccsal tönkreteszi a szupertitkos- és gonosz szervereket, akkor ne mosolyogjunk. Hiszen lehet, hogy Stuxnet-et telepít…

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltemették Diego Maradonát

Eltemették Diego Maradonát

Dél-koreai vakcinafejlesztőket támadtak meg észak-koreai hackerek

Dél-koreai vakcinafejlesztőket támadtak meg észak-koreai hackerek

Tájképként küldték be a Red Dead Redemption 2 egyik képkockáját egy oregoni tévének, simán lehozták

Tájképként küldték be a Red Dead Redemption 2 egyik képkockáját egy oregoni tévének, simán lehozták