Tetszett a cikk?

Halálos áldozatot követelt különböző népcsoportokhoz tartozó menekültek verekedése egy ausztriai táborban - közölte vasárnap az osztrák bűnügyi rendőrség szóvivője.

Gerald Hesztera bejelentése szerint egy 24 éves csecsen táborlakó a kórházban belehalt egy fejére mért ütésbe, amelyet a tömegverekedés során szenvedett el. A haláleset kapcsán a rendőrség őrizetbe vett két moldovai nemzetiségű gyanúsítottat. A szombat éjjeli verekedésben tizenöt személy sebesült meg.
Mint az APA vasárnap hajnalban jelentette, az incidens moldovai és csecsen menekültek perlekedésével indult késő este a kelet-ausztriai táborban. A perpatvar tömeges dulakodássá fajult. A kivezényelt osztrák csendőröknek csak hajnalra sikerült megfékezniük az indulatokat.
A menekültek az éjszakát már újra hálóhelyeiken töltötték, de azért még számos csendőr vigyázta a rendet a táborban. A kezdeti perpatvarra családok közötti vita adott okot: az egyik család négy gyermeke állítólag hangoskodott a késői órán. A traiskircheni táborban április végén már volt verekedés afgán és csecsen menekültek között, akkor is többen megsérültek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Úgy tűnik, a kínai Sinovac vakcinája nem véd a koronavírus brazil mutációjától

Úgy tűnik, a kínai Sinovac vakcinája nem véd a koronavírus brazil mutációjától

Hiányzik egy miniszteri rendelet, ezért nem kapnak segítséget a magánkézben lévő autószervizek

Hiányzik egy miniszteri rendelet, ezért nem kapnak segítséget a magánkézben lévő autószervizek

Tordai Bencét letiltotta a Facebook

Tordai Bencét letiltotta a Facebook