Tetszett a cikk?

Nem tudtak megegyezni az Európai Unió vezetői szombaton a szervezet új alkotmányáról, a tárgyalásokat - amelyek a szavazási rendszert illető összebékíthetetlen nézetkülönbségek miatt jutottak holtpontra - ezért elhalasztják.

Több uniós tagország küldöttsége is megerősítette, hogy megállapodás nélkül zárult az EU-alkotmány kidolgozására összehívott brüsszeli csúcsértekezlet. Egy spanyol diplomata szerint Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök a délelőtt folyamán még egy utolsó megbeszélést folytatott a francia, a német és a brit vezetőkkel, majd ezt követően úgy döntött, hogy befejezik a csúcsértekezletet.Belga források mindehhez azt tették hozzá, hogy a 25 állam vezetői most a válságból való kijutás menetrendjét próbálják összeállítani, s lehetséges, hogy már jövő januárban - immár nem olasz, hanem ír EU-elnökség alatt - újabb csúcsértekezletet hívnak össze.A tárgyalások a minősített többségű szavazás ügyében jutottak holtpontra: Lengyelország és Spanyolország a végsőkig ellenzi e rendszer megreformálását, mert ez csökkentené a két ország súlyát a döntéshozataloknál. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyházi kézbe szervezné ki a kormány a tanítóképzés nagyobb részét

Egyházi kézbe szervezné ki a kormány a tanítóképzés nagyobb részét

A karácsony előtt lazíthatnak a korlátozásokon Németországban

A karácsony előtt lazíthatnak a korlátozásokon Németországban

A fele sem igaz annak, amit a gazdaság védelméről ígért a kormány

A fele sem igaz annak, amit a gazdaság védelméről ígért a kormány