Tetszett a cikk?

Ahmed Mahert Jeruzsálem óvárosában hétfőn feldühödött palesztinok támadták meg, amikor be akart térni imára az al-Aksza mecsetbe, az iszlám vallásának harmadik legszentebb helyére.

A politikust ezután több órán át kezelték egy jeruzsálemi kórházban, ahonnan még tegnap este távozott és visszatért Kairóba. Ahmed Maher a riportereknek utóbb azt mondta, hogy az incidenstől függetlenül Egyiptom folytatja a békeközvetítést az izraeliek és a palesztinok között.Az izraeli rendőrség őrizetbe vett hét palesztint, amiért részt vett az egyiptomi külügyminiszter bántalmazásában. Értesülések szerint a Felszabadítás Pártja nevű radikális muzulmán szervezet tagjai provokálták Mahert.Három éve először látogatott most Ahmed Maher személyében egyiptomi külügyminiszter Izraelbe. Kairó többször vállalt már közvetítő szerepet Izrael és a palesztinok között. Most a palesztin szervezetek közötti megegyezés tető alá hozásán fáradozik az Izrael elleni erőszak leállítása és az izraeli-palesztin béketárgyalások újraindítása érdekében. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszahívott a Nébih egy csokit, mert tejet tartalmaz

Visszahívott a Nébih egy csokit, mert tejet tartalmaz

Az Index új társtulajdonosa szerint „a függetlenség kérdése szubjektív”

Az Index új társtulajdonosa szerint „a függetlenség kérdése szubjektív”

Van, ahol egész nap megmaradhat a köd, máshol napos idő lesz

Van, ahol egész nap megmaradhat a köd, máshol napos idő lesz