Tetszett a cikk?

A pakisztáni csapatok az Afganisztánnal szomszédos törzsi határvidéken megbúvó iszlám szélsőségesek ellen nagyszabású szárazföldi és légi hadműveletet indítottak csütörtökön.

Az offenzíva kezdetét a hadsereg szóvivője is megerősítette. Ugyanezen a területen, kedden 39-en vesztették életüket a hadsereg és az iszlám milíciák közti összecsapásokban. A lázadókról feltételezik, hogy az Oszama bin Laden vezette al-Kaida nemzetközi terrorista hálózathoz kötődő külföldiek is vannak közöttük.A pakisztáni fegyveres erők és biztonsági alakulatok harci helikopterek támogatásával a Kalusa és Azam Varzak körzetében lévő falvak ellen indítottak támadást Dél-Vazirisztán törzsi területén, Iszlámábádtól 300 kilométerre dél-nyugatra - közölte egy magát megnevezni nem kívánó biztonsági illetékes. Előzőleg hangosbeszélőkön szólították fel a települések lakosságát, hogy hagyják el a térséget. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megdőlt az országos melegrekord

Megdőlt az országos melegrekord

Nincs megállapodás, keddtől veszélyben a műtétek Szegeden

Nincs megállapodás, keddtől veszélyben a műtétek Szegeden

Működik az amerikai napelem, ami az űrből küldene áramot a Földre

Működik az amerikai napelem, ami az űrből küldene áramot a Földre