Tetszett a cikk?

A Forsa Intézet közvélemény-kutatása szerint minden ötödik német állampolgár visszaállítana a hidegháború jelképét, a berlini falat. A magyarázatot a német gazdaság elbizonytalanodásában látják a szakemberek.

Tizennégy év és 1000 milliárd euró ráfordítás után a nyugatnémetek egynegyede visszaküldené a 15 millió keletnémetet a fal túloldalára, egy önálló államba, és a keletnémetek 12 százaléka is „kikívánkozik” a nagy Németországból - írja az euro.hu.A lap szerint a „nyugati” németek 24 százaléka úgy érzi, személyesen is megszenvedte anyagilag az újraegyesítést. A nyugatiak 37 százaléka sokallja a keleti országrész felzárkóztatására fordított évi 80 milliárd eurót; ráadásul úgy vélik, az „osszik” hálátlanok, és nem tesznek erőfeszítéseket, hogy a saját erejükből talpra álljanak.A keleti országrészben a munkanélküliség kétszerese a nyugatinak, és a jövedelmek sem érik el a gazdagabb tartományok szintjét. A megkérdezettek egyharmada érzi úgy, hogy nem él jobban, mint a kommunista éra utolsó éveiben. Nem véletlen, hogy a 2005 január 1-jén hatályba lépő szociális és jóléti reformtörvény előkészületei a keleti országrészben váltották ki a leghevesebb tiltakozást.Hans-Dietrich Genscher volt nyugatnémet- és Markus Meckel egykori keletnémet külügyminiszter aggodalmuknak adtak hangot az ellenséges légkör és a két országrész között növekedni látszó szakadék miatt - teszi hozzá az euro.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A saját orvosai kérik Navalnijt, hogy fejezze be az éhségsztrájkot

A saját orvosai kérik Navalnijt, hogy fejezze be az éhségsztrájkot

Így kezelik az utasbiztosítók, ha külföldön betegszünk meg koronavírussal

Így kezelik az utasbiztosítók, ha külföldön betegszünk meg koronavírussal

Letarolta a közútkezelő járművét egy kamion az M1-esen – videó a helyszínről

Letarolta a közútkezelő járművét egy kamion az M1-esen – videó a helyszínről